Projectmanagement | Grip op uw planning en capaciteit

Inzicht in beschikbare uren, projecten en oplevertijden met Projectenplanning

De module Projectenplanning biedt realtime inzicht in de nog beschikbare uren en lopende projecten. Hiermee kunnen nieuwe projecten ingepland worden met als resultaat een realistisch tijdsbestek van de uitvoering. Voorkom ontevreden medewerkers en opdrachtgevers en geef ze een nauwkeurig beeld van de werkzaamheden tegenover de beschikbare capaciteit.
Overzicht voor uw planningsafdeling

In Projectenplanning kunt u begroten en plannen. Begroten is alvast capaciteit voor projecten reserveren voor langere termijn. Via de planfunctie kunt u projecttaken inplannen voor uw monteurs of vaklieden, op korte termijn of middellange termijn. Projectenplanning werkt nauw samen met het Planscherm waarin de (dag)planning van monteurs/vaklieden wordt gemaakt. Wat in het ene scherm gewijzigd wordt, werkt direct door in het andere scherm. Het systeem houdt bovendien rekening met vakantie, studie, ziekte en andere factoren.

  • Een helder overzicht van alle lopende en toekomstige projecten
  • Inzicht in nog beschikbare uren
  • Voorkom onderbezetting en/of overcapaciteit
  • Bied uw opdrachtgever(s) een nauwkeurig beeld van de te verwachten oplevering
  • Tijdig extra medewerkers ‘lenen’ van andere afdelingen
  • Realtime verbinding tussen Monteursplanning en Projectenplanning

Optimaal gebruikmaken van uw beschikbare capaciteit

Begroten

De werkvoorbereiding van een projectbestek is het fundament van de begroting binnen Projectenplanning. Het is mogelijk om tijd te reserveren voor toekomstige werkzaamheden voor een project. Binnen de module Projectenplanning zullen deze begrote uren met een aparte (instelbare) kleur getoond worden. Aan begrote uren is nog geen monteur gekoppeld. De begrote uren worden in mindering gebracht op de nog beschikbare uren in het capaciteitsoverzicht.

Plannen

U kunt ook de eerder begrote uren inplannen, als er voldoende capaciteit beschikbaar is. Het aantal begrote en nog beschikbare uren wordt bij deze handeling direct aangepast. Daarnaast is het ook mogelijk om direct uren in te plannen zonder dat deze eerst begroot zijn. Geplande uren zijn in tegenstelling tot begrote uren gekoppeld aan uw personeel. Een bijkomend gemak is dat geplande uren automatisch worden verwerkt tot kant-en-klare planblokken voor in het Planscherm.

Meer over het Planscherm

Uitvoeren

Door Projectenplanning en het Planscherm te integreren met de Web-Werkbon heeft u een krachtige combinatie in handen. De Web-Werkbon werkt vanuit de Cloud. Aangemaakte en ingeplande werkbonnen zijn hierdoor altijd en overal beschikbaar voor monteurs. De werkbonstatus geeft de planafdeling altijd zicht op de actuele ontwikkelingen binnen de werkbon, waardoor er realtime ingespeeld kan worden op wijzigingen vanuit de buitendienst.

Meer over de Web-Werkbon

Wenst u meer informatie, advies, een vrijblijvende afspraak of een demonstratie?

De keuze van een goed softwarepakket gaat niet over één nacht ijs. U kijkt, vergelijkt, luistert en onderzoekt. Syntess Software adviseert u graag om tot een goede oplossing te komen. Wenst u meer informatie, advies, een vrijblijvende afspraak of een demonstratie van onze software oplossingen? Wat uw vraag ook is, onze vakmensen helpen u graag. 

Syntess Atrium | De ERP totaaloplossing voor al uw vakmensen

Syntess Atrium is glasheldere ERP-software voor moderne technisch dienstverleners die vooruit willen. Bij ons geen samenraapsels van losse aan elkaar geknutselde softwareonderdelen, maar één systeem voor al uw werkprocessen. Van kantoor tot en met buitendienst. Eén totaaloplossing, herkenbaar voor al uw medewerkers!  
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.