Syntess Atrium werkvoorbereiding, planning en logistiek

Logistiek en werkvoorbereiding vloeien voort uit voorgaande bedrijfsprocessen!

Na de opdracht van een project of de uitvoering van een onderhoudscontract, komt de werkvoorbereider in actie. Capaciteit en benodigd materiaal dienen op tijd te kunnen worden ingezet in de juiste fase van uitvoering. Syntess Atrium gebruikt de originele calculatie of begroting voor het reserveren of bestellen van materiaal waardoor dubbele invoer achterwege blijft. Met een capaciteitsplanning worden werknemers ingedeeld om betreffende taken uit te voeren. Ook contracten worden afgehandeld op dezelfde wijze. 
Inkoop binnen het ERP pakket Syntess Atrium
Inkoop
Inkoop van materiaal met Syntess Atrium vindt vandaag de dag meer en meer elektronisch plaats. Of dit kan hangt niet af van Syntess Atrium, maar van de leverancier waar u zaken mee doet. De grotere leveranciers ondersteunen elektronische uitwisseling standaard. Een veel gebruikt formaat hiervoor is XML, maar ook andere formaten zoals ICM zijn bruikbaar. Deze laatste wordt nog veel gebruikt in de installatiesector. Bestellingen worden elektronisch doorgegeven via Syntess Atrium en een elektronische orderbevestiging is tegenwoordig standaard. Na aflevering op kantoor of op de projectlocatie zal een elektronische inkoopfactuur volgen, die de zaak completeert. De kosten komen terecht op de nacalculatie van het werk en de controle tussen pakbon en inkoopfactuur wordt geregeld. 
Werkvoorbereiding binnen het ERP pakket Syntess Atrium
Werkvoorbereiding
Nadat een opdracht is afgerond, is het zaak de gemaakte afspraken om te zetten in realisatie. Syntess Atrium regelt dit voor u. Zowel materiaal, materieel, onderaanneming als uren dienen beschikbaar te zijn op het moment dat dit benodigd is. Dit vereist voorbereidend werk. De werkvoorbereider kan van de originele calculatie een begroting maken waarbij alle informatie op detailniveau uit de voorcalculatie wordt gebruikt. Stelposten kunnen hier apart uitgetrokken worden. Het benodigde materiaal kan worden gereserveerd uit voorraad of kan worden besteld bij de toeleveranciers. Ook medewerkers kunnen worden ingepland, rekening houdend met hun taakstellingen. Het materieel dat aanwezig is, kan worden gereserveerd en mogelijke derden kunnen worden benaderd voor een reservering. 
Syntess Software | Planning software voor projecten, service en onderhoud
Planning
Het Planscherm is onderdeel van de planfunctionaliteiten van Syntess Atrium. De module geeft meer inzicht en grip op de planning van uw (buitendienst)medewerkers. Het Planscherm wordt onder andere gevoed vanuit de module Werkbonnen. Hierdoor kunnen planners, projectmanagers en werkvoorbereiders gemakkelijk en efficiënt samenwerken met de buitendienst. 
Nieuw: Geïntegreerde Route-optimalisatie

Met de release van Route-optimalisatie tillen we plannen naar een hoger niveau. Deze toevoeging aan de Syntess Atrium-planfunctionaliteiten versnelt en verbetert het planproces van uw buitendienst. Waar onze basis planfunctie werkt op basis van sorteringen per postcode of monteur, maakt Route-optimalisatie gebruik van actuele kaartinformatie. 

Lees meer over Route-optimalisatie
Nieuw: Geïntegreerde Route-optimalisatie

We presenteren onze software altijd persoonlijk

Al onze medewerkers zijn gecertificeerd. U mag dus een goede gesprekspartner verwachten. Ons doel is om uw wensen in kaart te brengen en te demonstreren hoe deze met onze producten kunnen worden ingevuld. Investeren in de toekomst begint nu!  
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.