Syntess Software

Al sinds 1987 uw betrouwbare partner in ERP software

Vakkundig voor vakmensen

Syntess Software is producent van ERP- en mobiele software en speelt al sinds 1987 een vooraanstaande rol wanneer het gaat om de automatisering van project- en servicegerichte bedrijven. We bieden geïntegreerde software voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. In Nederland zijn ruim 3000 technische dienstverleners werkzaam met onze softwareproducten. Tot onze klantenkring behoren Installatiebedrijven, bedrijven uit de (af)Bouwsector, Nautische sector, Onderhoudsbedrijven en bedrijven uit de Machinebouw. We integreren alle toepassingen, van artikel/materiaalbeheer tot en met financiële administratie, in één systeem. Zo onderscheiden onze producten zich door hun eenvoud, transparantie, branchegerichtheid en aansluiting op de praktijk.

ERP software specifiek ontwikkeld voor project- en servicegerichte bedrijven
Onze visie op ERP
Wij integreren ERP software, buitendienstautomatisering en webapps, alles vanuit onze eigen ontwikkelafdeling, tot één geheel. Onze missie is dan ook om de beste praktijkgerichte software te ontwikkelen. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken. Of we dit waarmaken, kunt u navragen bij een van onze klanten die met onze software werken.
Wat is ERP software?
ERP staat voor Enterprise Resource Planning. In plaats van meerdere softwareproducten, biedt één geïntegreerd softwarepakket ondersteuning voor alle processen binnen het bedrijf. Met behulp van onze ERP-software worden al uw bedrijfsprocessen, zoals voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek, zodanig met elkaar verbonden, dat alle ingevoerde informatie door uw hele bedrijf bruikbaar is. Gegevens hoeven slechts eenmaal te worden ingevoerd omdat één centrale database wordt gehanteerd. Naast het elimineren van de kans op inconsistente data, kan ons ERP-programma Syntess Atrium vele andere voordelen bieden, zoals efficiënter werken, een betere communicatie en vaak ook kostenreductie. Syntess Atrium geeft u grip op uw bedrijfsprocessen!

Ons verhaal

Opening vestiging Gorinchem

Het landelijke aspect werd sterker toen in 1994 een deel van het bedrijf verhuisde naar Gorinchem. Dit betrof de verkoopafdeling die steeds meer behoefte kreeg om meer centraal in het land te zitten. Ook een toenemend gebrek aan ruimte als gevolg van personele groei in Zierikzee noopte tot deze stap. Tevens breidde het consultantsteam zich landelijk steeds verder uit, waarbij Gorinchem als centrale locatie als ideale thuisbasis gaat fungeren. Ondertussen passeren het millennium met zijn specifieke problematiek en het jaar 2002 (de overgang naar de euro) en dragen beide bij aan de klantgroei van Syntess Software tot marktleider in de markt van ERP-pakketten voor de installateur. 

Ontwikkeling Syntess Atrium

Ondertussen wordt er vanaf 1998 begonnen aan het ontwerp en de ontwikkeling van een geheel nieuw Windowsproduct met de naam Syntess Atrium. Zoals wel vaker worden de eerste schetsen en ideeën op servetjes uitgewerkt, maar dit zorgt na jaren van ontwikkeling tot een geheel nieuwe productlijn. Dit product komt met ingang van 2005 op de markt voor het midden en grootbedrijf. 

Syntess Software groeit door

De personele groei van Syntess Software gaat verder met als gevolg twee verhuizingen. In 2005 verhuist de vestiging in Gorinchem naar de huidige locatie aan de Spijksedijk 16a. In 2009 volgt Zierikzee en verhuist het personeel aldaar naar het splinternieuw gebouwde pand op locatie De Gouwepoort 2 in Zierikzee. Hier maken we een stap vooruit in de kwaliteit van werkomgeving waarbij transparantie voorop staat met open deuren en glazen wanden.

Ook de buitendienst wordt geautomatiseerd

Geïnspireerd door deze nieuwe omgeving brengt Syntess Software vanaf 2011 software voor de mobiele gebruiker uit. Dit via de eerste werkvloerapplicatie namelijk de Web-Werkbon. Dit is de mogelijkheid om de papieren werkopdracht digitaal op een tablet of iPad te tonen en te bewerken. Nu heeft ook de werkvloer direct verbinding met het administratieve systeem en kan de monteur gebruik maken van de vastgelegde gegevens of deze juist daar waar nodig aanvullen. In de jaren hierna volgen de Web-Urenstaten, SARA (Syntess Atrium Relatie App), het klantportal, Internetplannen en de Web-Acties. De verwachting is dat nog meerdere apps voor de werkvloerautomatisering zullen volgen. Ondertussen wordt in 2012 het 25-jarig jubileum van Syntess Software met het personeel gevierd op kasteel Nyenrode. Een prachtig moment om alle behaalde successen met elkaar te vieren.

Oog op de toekomst

In 2018, Syntess Software heeft inmiddels haar 30-jarig jubileum gevierd, treedt oprichter en eigenaar Ernst Bin terug als algemeen directeur en neemt Johan Arensman deze positie van hem over. Syntess Software is in de loop der jaren gegroeid van een kleine naar een middelgrote organisatie met ongeveer 140 medewerkers. Vanaf 2019 vond een aandelenoverdracht plaats naar een Beheersmaatschappij waarbij de continuïteit van Syntess Software gewaarborgd blijft. De originele aandeelhouders blijven met een aanzienlijk deel mede het beleid waarborgen en blijven nauw betrokken in alle ontwikkelingen.

Syntess Software, vakkundig voor vakmensen

Onveranderd blijven de waarden en normen van Syntess Software waar elke dag met hart en ziel gewerkt wordt aan het produceren van ERP-software voor kantoor en werkvloer voor de installatiebranche en project- en servicegerichte bedrijven. We laten ons niet verleiden tot andere branches, immers ons DNA is volledig geworteld in onze en uw sector, de installatietechniek in al zijn diversiteit.

Contact met Syntess

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. 
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.