Optimale afstemming tussen u en uw leveranciers

Webservices om uw artikelbestanden en condities up-to-date te houden!

Syntess Software beschikt over ruim 400 inleesroutines van groothandelaren en fabrikanten en heeft inleesmogelijkheden van 2BA en Artikelbeheer.nl. Mochten we een groothandelaar of fabrikant tegenkomen waar u zaken mee doet en waarvan we nog geen inleesmogelijkheid hebben, dan leggen wij contact met de betreffende toeleverancier en dragen er zorg voor dat u toch beschikt over artikelinformatie en de bijbehorende condities. 
Samenwerking met ruim 400 met leveranciers

Onze relatie met toeleveranciers is erg goed. We hebben intensief contact om keer op keer met innovaties te komen om het onze klanten nog gemakkelijker te maken. Regelmatig zijn we als softwareleverancier in gesprek met specialisten op ICT-gebied inzake gegevensuitwisseling, nieuwe protocollen of nieuwe toe te passen technieken. Eén van de resultaten van al die gesprekken ziet een klant van ons dagelijks doordat er steeds meer papierloos gewerkt kan worden. Processen worden meer en meer op elkaar afgestemd waardoor toeleveranciers steeds meer een integraal onderdeel gaan uitmaken van het proces van project- en servicegerichte bedrijven. 

Bekijk ons leveranciersoverzicht
Syntess Software | Gegevensuitwisseling met ruim 400 partners

Eenvoudige elektronische gegevensuitwisseling

Op het gebied van elektronische gegevensuitwisseling bieden wij de volgende functionaliteiten: Artikelconversie, Condities inlezen, 2BA-importeren, Artikelbeheer.nl importeren, Deeplinken, Elektronisch bestellen, Elektronische orderbevestiging, Elektronische pakbon, Elektronische facturen, Webselectie en Beschikbaarheid.

Syntess Software | online urenregistratie

Artikel- en prijsinformatie met eigen inkoopcondities inlezen

Met ons conversieprogramma kunt u gemakkelijk uw artikel- en prijsinformatie van uw levernaciers in Syntess Atrium inlezen, vergelijken en gebruiken. Uw inkoopprijzen, rekening houdend met uw condities, zijn ook beschikbaar.

Syntess Software | online urenregistratie

Artikelgegevens beschikbaar via 2BA of Artikelbeheer.nl

Leverancies kunnen artikelgegevens in Syntess Atrium beschikbaar te stellen via 2BA of Artikelbeheer.nl. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van deze diensten voor het snel en gemakkelijk onderhouden van de artikelgegevens.

Syntess Software | online urenregistratie

Artikelinformatie vanaf de leveranciers website direct in Syntess Atrium

U kunt artikelen zoeken en selecteren op de website van uw leverancier en met een druk op de knop deze artikelen overnemen in onze software voor verder gebruik. Via de deeplink haalt de software de aangeklikte materialen op en plaatst ze bijvoorbeeld in de voorcalculatie.

Syntess Software | online urenregistratie

Aanvullende artikelinformatie zoals afbeeldingen en voorraadinformatie

Een aanvullende optie is het gebruikmaken van de deeplink mogelijkheid. Informatie die niet in het artikelbestand staat, kunt u door middel van de deze functie opvragen. Denk hierbij aan afbeeldingen, handleidingen en voorraadinformatie.

Syntess Software | online urenregistratie

Zet uw bestellingen vanuit Syntess Atrium automatisch door naar uw leveranciers

Zet u bestelling elektronisch door naar de leverancier. Dit voorkomt vertraging, invoerfouten en u ziet meestal direct of er bijzonderheden zijn met betrekking tot de bestelde materialen. Een win-win voor u en de leverancier.

Syntess Software | online urenregistratie

Ontvang na uw bestelling automatisch in Syntess Atrium uw orderbevestiging

U ontvangt een orderbevestiging van uw leverancier met actuele prijzen en eventuele bijzonderheden met betrekking tot levertijden. Aangeleverd in elektronisch formaat kunt u deze informatie eenvoudig inlezen in Syntess Atrium.

Syntess Software | online urenregistratie

Informatie over verzonden goederen via de elektronische pakbon

Na het inlezen van de elektronische pakbon wordt zichtbaar welke goederen u kunt verwachten en met welk pakbonnummer. Het binnenmelden van goederen wordt dan nog gemakkelijker, evenals de koppeling met de inkoopfactuur.

Syntess Software | online urenregistratie

Direct inzicht in de verwachte en geleverde materiaal

In een oogopslag is zichtbaar of er bijzonderheden zijn met betrekking tot de levering van het betreffende materiaal (een indicatie of het materiaal geheel, gedeeltelijk of niet geleverd kan worden, aangevuld met de verwachte levertermijn, reden van nietleveren of een vervangend bestelnummer).

Syntess Software | online urenregistratie

Voorkom invoerfouten door elektronische facturen inlezen

De facturen worden via het XML- of ICF formaat ingelezen en er vindt een automatische koppeling en controle plaats met de ontvangen goederen. De ingelezen factuur hoeft vervolgens alleen nog maar gecontroleerd te worden.

In zeven stappen naar een optimaal geautomatiseerd inkoopproces

Het gehele inkoopproces is een complex gebeuren. Complex doordat er veel bewerkingen in zitten. Eén van de oorzaken van de complexiteit ligt in het feit dat veel kleinere bedrijven geen gesloten magazijn hebben en dat het wagenpark van de buitendienst eigenlijk ook allemaal kleine magazijnen zijn. 

Inkoop van materiaal dient gecommuniceerd te worden met de groothandel of fabrikant en het verwerken en controleren van pakbonnen en inkoopfacturen vergen in de regel veel tijd. Volgens een recent onderzoek kost het inboeken van een inkoopfactuur € 20,–. Bij 1000 inkoopfacturen praten we dus over € 20.000,–. De moeite waard om het hele proces eens onder de loep te nemen.  

Download de whitepaper
Volledige integratie in één ERP systeem
Syntess Atrium is glasheldere ERP-software voor moderne technisch dienstverleners die vooruit willen. Wij zijn zelf ooit ontstaan vanuit een installatiebedrijf en kennen uw werkprocessen als geen ander. Bij ons geen samenraapsels van losse aan elkaar geknutselde softwareonderdelen, maar één systeem voor al uw werkprocessen. Van kantoor tot en met buitendienst. Eén totaaloplossing, herkenbaar voor al uw medewerkers, gebaseerd op eenmalige invoer van gegevens en waarbij de dagelijkse praktijk zich vertaalt naar uw financiële administratie. 
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.