Uniforme artikelclassificatie en communicatiestandaards

We hechten veel waarde aan ontwikkelingen die het onze klanten eenvoudiger maken!

Artikelen kunnen door verschillende leveranciers van dezelfde fabrikant worden geleverd. Eigen omschrijvingen en artikelnummers maakten het een bedrijf onmogelijk om hetzelfde product bij een andere leverancier te bestellen. Dankzij de artikelclassificatie die geaccepteerd werd in de bouwkolom en deze ook te realiseren in Syntess Atrium en allerlei communicatiestandaarden, ontstond er een situatie waarbij onze klanten grote voordelen behaalden in hun werkproces. En daar doen we het allemaal voor. Zij moeten uiteindelijk eenvoudiger, effectiever en sneller kunnen werken.  

Ondersteuning van branchestandaards

Wij hechten veel waarde aan het ontwikkelen en toepassen van branchestandaards en ondersteunen deze ook in onze software. Standaardisatie leidt immers tot faalkostenreductie en aanzienlijke besparingen in de keten van fabrikant tot installateur/aannemer. Daarom zijn wij deelnemer van ETIM Nederland en DICO Digital Standard.

Syntess Software | aangesloten bij ETIM Nederland

ETIM Nederland

ETIM Nederland is een samenwerkingsverband tussen fabrikanten, importeurs, agenten en de belangenorganisaties van groothandels, de installatiesector en aanverwante technische sectoren. Kerntaak van ETIM Nederland is het ontwikkelen en beheren van de ETIM classificatie standaard om technische producten (internationaal) eenduidig in te delen in klassen en per klasse de belangrijkste technische kenmerken vast te leggen. 

Meer over ETIM Nederland

Syntess Software | aangesloten bij DICO Digital Standard

DICO Digital Standard

DICO Digital Standard streeft naar verbetering en vereenvoudiging van de communicatie tussen partijen actief in de bouw- en installatiesector door standaardisatie van digitaal berichtenverkeer. Hierbij wordt nauw samengewerkt met ETIM Nederland en GS1 Nederland. S@les in de Bouw beheert de gebruiksregels en berichtenstandaards, waaraan onze software en die van de afnemers/leveranciers moet voldoen.

Meer over DICO Digital Standard

Praktijkgerichte software vraagt om nauwe samenwerking

Het beheer, onderhoud en ondersteuning van de standaards gebeurt in nauwe samenwerking tussen de ETIM Nederland, DICO Digital Standard, GS1 Nederland en 2BA. ETIM Nederland werkt ook samen met softwarebedrijven die producten en diensten aanbieden in de branche. Zo worden wij in een vroeg stadium geïnformeerd over de ontwikkeling en de vaststelling van de artikelclassificatie en de uniforme communicatie. Op die manier kunnen wij onze software zodanig aanpassen dat deze bij onze klanten optimaal functioneren. Om te zien welke standaarden onze software ondersteunt, kunt u onze productsheet 'elektronische gegevensuitwisseling' downloaden.

In zeven stappen naar een optimaal geautomatiseerd inkoopproces

Het gehele inkoopproces is een complex gebeuren. Complex doordat er veel bewerkingen in zitten. Eén van de oorzaken van de complexiteit ligt in het feit dat veel kleinere bedrijven geen gesloten magazijn hebben en dat het wagenpark van de buitendienst eigenlijk ook allemaal kleine magazijnen zijn.  
 

Inkoop van materiaal dient gecommuniceerd te worden met de groothandel of fabrikant en het verwerken en controleren van pakbonnen en inkoopfacturen vergen in de regel veel tijd. Volgens een recent onderzoek kost het inboeken van een inkoopfactuur € 20,–. Bij 1000 inkoopfacturen praten we dus over € 20.000,–. De moeite waard om het hele proces eens onder de loep te nemen. 

Download de whitepaper
Volledige integratie in één ERP systeem
Syntess Atrium is glasheldere ERP-software voor moderne technisch dienstverleners die vooruit willen. Wij zijn zelf ooit ontstaan vanuit een installatiebedrijf en kennen uw werkprocessen als geen ander. Bij ons geen samenraapsels van losse aan elkaar geknutselde softwareonderdelen, maar één systeem voor al uw werkprocessen. Van kantoor tot en met buitendienst. Eén totaaloplossing, herkenbaar voor al uw medewerkers, gebaseerd op eenmalige invoer van gegevens en waarbij de dagelijkse praktijk zich vertaalt naar uw financiële administratie.  
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.