Service - Contractbeheer

Met de serviceadministratie beheer je de servicecontracten en leg je installatiegegevens en adressen vast. In deze training wordt de structuur uitgelegd. De verschillende schermen komen aan de orde en worden gecombineerd in het scherm Contractbeheer. Centrale vragen van deze training: wat zijn de diverse mogelijkheden om een servicecontract in Syntess Atrium te voeren en hoe richt je dit in? Hoe voer je standaardcontracten in en hoe verwerk je mutaties zoals contractvervanging of beëindiging?

In de vervolgtraining “Onderhoud” gaan we vervolgens in op de uitvoering van deze contracten. Beide trainingen zijn los te boeken en te volgen, maar voor een compleet overzicht is het sterk aan te raden beide te volgen.

De training omvat o.a.:

  • De algemene opzet van de serviceadministratie.
  • Het handmatig en (massaal) invoeren van contracten.
  • Het inrichten en gebruik van (standaard) contractsoorten.
  • Het beëindigen van contracten.
TrainingscodeATR030
GroepsgrootteVan 3 t/m 9 deelnemers
LeervormKlassikaal
Tijdsduur1 dag
TrainingsdatumsZie de trainingsagenda

Bekijk de trainingsdata

Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.