Image
Deel deze
pagina

Training CRM

Wat is Customer Relation Management (CRM) en wat kunt u hiermee in Syntess Atrium? Dit is de rode draad in ze training. Met Syntess Atrium kunt u uw relaties beheren en segmenteren met als doel de juiste interesse bij de juiste klantgroepen te genereren. Netwerken tussen relaties en projecten is hier een onderdeel van. Anderzijds hoe beheert u uitstaande offertes en gebruikt u het actiesysteem om klanten na te bellen en gemaakte afspraken te registreren? Hoe maakt u prognoseoverzichten voor uw management en hoe gebruikt u het dashboard om uw processen te bewaken en te borgen.

De training omvat o.a.:

  • CRM-toepassingen in Syntess Atrium
  • Netwerken toepassen
  • Het maken en opvolgen van mailings
  • Uitstaande offertes beheren via het actiesysteem.
  • Prognoseoverzicht en CRM-dashboard
Publicatiedatum 11 december 2018

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zicht hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie

Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken. 

Supporting meervoudig Olympisch kampioen Ireen Wüst - Syntess Software