Image
Deel deze
pagina

Projecten, service en onderhoud het beste geïntegreerd

Calculeren, offreren, plannen, mobiele werkbonnen en factureren in één pakket

De combinatie van het ontwikkelen van een installatie en het uitvoeren van service en onderhoud is typerend voor project- en servicegerichte bedrijven. Syntess Software heeft hiervoor een nieuw concept ontwikkeld. Twee ogenschijnlijk verschillende toepassingen vloeien samen tot één eenduidige manier van werken.

Projecten versus service & onderhoud

Projecten (verbouw en nieuwbouw) en service (service en onderhoud) zijn twee verschillende disciplines die veel bedrijven beide beheersen. Bij ver- en nieuwbouw gaat het om eenmalige projecten. U calculeert, offreert en voert uit. Tenminste, wanneer u na de eerste twee fases de opdracht krijgt. Na de oplevering is de be­moeienis van het installerende bedrijf in principe afgelopen. Bij serviceprojecten loopt het anders. Dat zijn doorlopende projecten. Met een bepaalde regelmaat worden er werkzaamheden uitgevoerd op basis van een planning. En op ad-hocbasis worden storingen verholpen. Meestal worden verschillende pakketten/databases of softwareonderdelen gebruikt om beide disciplines te beheersen. In onze ogen onoverzichtelijk en inefficiënt.

Overeenkomsten als calculatie, planning, onderhanden werk...

Want naast de verschillen zijn er ook belangrijke overeenkomsten. Voor zowel projecten als service zal men (mobiele) werkbonnen willen gebruiken. In veel bedrijven werken dezelfde mensen aan beide projectvormen. En zowel projecten als service vragen om calculatie, planning, kostenboeking, offreren, bepaling van onderhanden werk, etc. Goedbeschouwd zijn er veel meer overeenkomsten dan verschillen. Denk bijvoorbeeld ook aan basisgegevens in het CRM als opdrachtgever, werkadres, bestel­lingen, artikelen, materiaal en nog veel meer.

Projecten en service naadloos geïntegreerd in Syntess Atrium

Syntess Atrium heeft de projecten en service onder­gebracht in een nieuw, overkoepelend concept. 
De basis hiervan is de projectenlijst, waarin projecten en service gezamenlijk zijn opgenomen. Vanuit de projecten­lijst kunt u de hele administratieve en logistieke afhandeling op dezelfde wijze uitvoeren. Er is alleen verschil waar dat echt nodig is. Zo kunnen service­projecten op periodieke basis worden gefactureerd. En voor de planning van de periodieke werkzaamheden is er een aparte functie. Maar voor verreweg het grootste deel is de verwerking gelijk. Eenduidigheid en synthese van applicaties zijn hier de sleutelwoorden. Het nieuwe concept anders geformuleerd: een servicecontract is binnen Syntess Atrium een periodiek project. Hiermee zijn alle verschillen in werkwijzen geëlimineerd.

ERP Syntess Atrium Projectenbeheer

Afbeelding: Syntess Atrium Projectenbeheer

Objecten en installaties

U kunt met Syntess Atrium reguliere en serviceprojecten koppelen aan objecten. Een object kan een gebouw, schip, een container, een voertuig of anderszins zijn. De installaties kunnen een ontwerp zijn (nieuwbouw), maar ook de daadwerkelijke installatie ter plekke. Van deze installatie kunnen relevante gegevens worden bijgehouden. Bijvoorbeeld een lijst van componenten, maar ook meetgegevens, stek-gegevens of Borg-gegevens. Eigenlijk alle gegevens die bij die installatie horen. Ook houdt u de service- en kosten­historie per installatie bij. En om alles compleet te maken: ook van het betreffende gebouw/object kunt u alle relevante gegevens bijhouden. Bijvoorbeeld de beheerder, het adres en telefoonnummers. Bijzonder is dat het gebouw als ingang voor de serviceadministratie fungeert.

Meer over Syntess Atrium >


Publicatiedatum 14 september 2016

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.