Image
Deel deze
pagina

Persoonlijke aandacht in de installatiebranche

Het versterken van klantrelaties

In een branche waarin de opdrachten zich opstapelen en vakmensen schaars zijn, is aandacht een schaars goed. Juist nu, met een groeiende vraag naar installaties en een tekort aan vakmensen, is het van vitaal belang om zuinig te zijn op zowel je medewerkers als je klanten. Want laten we eerlijk zijn, jouw werk als installateur gaat verder dan puur techniek. Je houdt niet alleen installaties draaiende; soms houd je hele huishoudens en bedrijven in beweging. Maar het gaat nog dieper dan dat.

Persoonlijke aandacht voor jouw klanten

In tijden van drukte is efficiënt werken onwijs belangrijk. Efficiënte planning, bijvoorbeeld met behulp van een digitale werkbon voor monteurs, is essentieel om de stroom van opdrachten aan te kunnen. Maar te midden van deze drukte, mag de klant nooit het gevoel krijgen dat hij slechts een nummertje is. Het afhandelen van een klus en snel doorgaan naar de volgende opdracht, terwijl de klant met vragen of onzekerheden achterblijft, is niet voldoende. De klant wil aandacht en betrokkenheid voelen, zeker in een branche die draait om technische expertise.

Bij Installatiebedrijf Verspeek draait het om meer dan alleen techniek. Martijn Verspeek legt uit: "Het grote doel van ons bedrijf is fans maken van ons bedrijf. Dat als de mensen onze bus zien rijden, ze een goed gevoel krijgen. Wij leveren geen cv-ketels, maar warmte en een glimlach van A tot Z."

De zorgen van de klant begrijpen

Naast technische expertise, is begrip voor de zorgen van de klant van onschatbare waarde. Klanten investeren vaak aanzienlijke bedragen en moeten lastige beslissingen nemen over bijvoorbeeld het type installatie dat het beste bij hun behoeften past. Zij zijn misschien niet bekend met de technische aspecten, en dat is waar jij in beeld komt. Wat voor jou als monteur vanzelfsprekend lijkt, kan voor de klant een bron van zorg en vragen zijn. Het gaat niet alleen om het correct uitvoeren van de opdracht, maar ook om het wegnemen van twijfels en het bieden van geruststelling.

Kleine dingen maken het verschil

Natuurlijk kost persoonlijke aandacht tijd, en tijd is kostbaar, vooral in de huidige drukke tijden. Maar het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil maken. Het laten zien dat je alle benodigde informatie paraat hebt, dat je op de hoogte bent van eerdere interacties en dat je begrijpt wat er nodig is. Dit voorkomt onnodige vragen en herhalingen voor de klant. Het laat zien dat je de tijd hebt genomen om je voor te bereiden en dat je betrokken bent bij hun specifieke situatie. Het zijn deze details die laten zien dat je de klant als individu waardeert en niet als slechts een volgende klus op de lijst.

Een monteur van Installatiebedrijf Verspeek: “Ik pak ‘s morgens mijn telefoon erbij, ik open de Syntess-app. En ik zie gewoon welke planning dat er voor de dag in staat. Ook als we bijvoorbeeld storingsdienst hebben, dat is een stukje ontzorgen. Je hoeft de mensen niet lastig te vallen met allerlei vragen. Je voert het adres in, krijgt de volledige klanthistorie van de mensen. Je weet al wat voor installatie er zit, je belt de mensen nog eventjes terug van: ‘Goh, ik kom zo langs. Ik heb alle materialen bij me en we kunnen alles gelijk repareren!”

Klantrelaties versterken door transparantie en duidelijkheid

Het opbouwen van die persoonlijke connectie met je klanten, zelfs in drukke tijden, is de sleutel tot het versterken van je klantrelaties. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze aandacht en betrokkenheid kunt bieden? In onze komende blog gaan we dieper in op de impact van transparantie bij het creëren van de optimale klantbeleving binnen de installatiebranche. In de volgende blog verkennen we hoe je jouw klanten duidelijkheid en vertrouwen kunt geven, zelfs in complexe situaties. 

Ontdek de Kracht van Syntess Atrium Software

Nieuwsgierig naar hoe je de tevredenheid van je medewerkers en klanten kunt verhogen? Download onze whitepaper voor waardevolle inzichten. Of vraag een persoonlijke demo aan, verzorgd door onze ervaren experts. Ervaar zelf hoe onze software de samenwerking tussen kantoor, monteurs en klanten stroomlijnt en je installatiebedrijf naar nieuwe hoogtes brengt.

Publicatiedatum 26 september 2023
Bekijk de video: Installatiebedrijf Verspeek

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.