Image
Deel deze
pagina

Optimaal bereikbaar en verbonden in de installatiebranche

Vragen kan altijd

In het dynamische landschap van het technische installatievak, waar planning en communicatie centraal staan, is bereikbaarheid van onschatbare waarde. Het vermogen om op het juiste moment met de juiste informatie te communiceren, vormt de kern van het opbouwen van duurzame relaties. Hoe kunnen installatiebedrijven deze complexe taak beheersen en tegelijkertijd betrouwbaarheid en efficiëntie garanderen?

Het belang van naadloze planning

Planning is de spil waar het succes van een installatiebedrijf om draait. Het juiste personeel op het juiste moment op de juiste plaats krijgen is een uitdaging, vooral wanneer meerdere projecten en afspraken tegelijkertijd lopen. Hier biedt moderne software, zoals het geïntegreerde ERP-systeem Syntess Atrium, geavanceerde planningstools die afspraken, projecten en werkzaamheden vloeiend beheren. Door digitale planning kunnen installatiebedrijven hun operationele efficiëntie maximaliseren en klanten voorzien van accurate informatie over de uitvoering van de werkzaamheden.

Vlotte communicatie is de sleutel tot tevreden klanten bij Installatiebedrijf Verspeek. Martijn Verspeek benadrukt: "Ik pak 's morgens mijn telefoon erbij en open de digitale werkbon van Syntess. Ik zie gewoon welke planning er voor de dag staat. Als we bijvoorbeeld storingsdienst hebben, ontzorgen we de mensen. Je voert het adres in en krijgt de geschiedenis van de klant. Je belt de mensen nog eventjes terug en vertelt dat je eraan komt en alle materialen bij je hebt om de reparatie uit te voeren."

Internetplannen voor efficiënte communicatie

De kansen die het internet biedt, vergemakkelijken de communicatie tussen installatiebedrijven en hun klanten. Storingsmeldingen en onderhoudsafspraken stromen zowel telefonisch als online binnen. Via de Internetplannen-module van Syntess Atrium kunnen installatiebedrijven een eigen online platform creëren. Hier kunnen zij samen met klanten datums en tijden voor afspraken vastleggen, waarna werkbonnen automatisch worden ingepland bij de juiste vakmensen. Zo wordt een soepele uitvoering van de werkzaamheden gewaarborgd.

Daarnaast is er nog een andere manier waarop Installatiebedrijf Verspeek het klantgemak optimaliseert: klanten hebben de mogelijkheid om zelf afspraken te plannen. Martijn legt uit: "We stellen klanten in staat om zelf afspraken in te plannen. Als we bijvoorbeeld een voorstel doen voor het onderhoud van de cv-ketel of de warmtepomp, kunnen klanten via een linkje gemakkelijk een afspraak verzetten. Dit bespaart ons tijd en telefoongesprekken en geeft de klant de vrijheid om een geschikte tijd te kiezen." Met deze flexibiliteit in planning en communicatie biedt Installatiebedrijf Verspeek een naadloze en klantgerichte ervaring die verder gaat dan alleen technische oplossingen.

Klantportaal voor directe toegang tot gegevens

Daarnaast biedt het Klantportaal van Syntess Atrium klanten hun eigen online klantportaal. Hierin kunnen zij in één oogopslag zien welke objecten zij beheren en welke installaties aanwezig zijn. Relevante gegevens zoals brieven, offertes, facturen en werkbonnen zijn per relatie beschikbaar. Bovendien kunnen klanten via het portaal direct storingen melden, wat resulteert in snellere reactietijden en een verhoogde klanttevredenheid.

Vertrouwen en betrouwbaarheid

Het vermogen om snel en nauwkeurig te communiceren met alle relevante gegevens bij de hand, schept vertrouwen en betrouwbaarheid bij klanten. Installatiebedrijven die kunnen aantonen dat zij op de hoogte zijn van specifieke installatie- en objectgegevens, de onderhoudshistorie en andere relevante informatie, leggen de basis voor sterke klantrelaties. Met Syntess Atrium kunnen installatiebedrijven deze gestroomlijnde communicatie naadloos integreren in hun dagelijkse operaties, wat klanten te allen tijde voorziet van nauwkeurige en waardevolle informatie.

Ontdek de Kracht van Syntess Atrium Software

Nieuwsgierig naar hoe je de tevredenheid van je medewerkers en klanten kunt verhogen? Download onze whitepaper voor waardevolle inzichten. Of vraag een persoonlijke demo aan, verzorgd door onze ervaren experts. Ervaar zelf hoe onze software de samenwerking tussen kantoor, monteurs en klanten stroomlijnt en je installatiebedrijf naar nieuwe hoogtes brengt.

Publicatiedatum 29 september 2023
Bekijk de video: Installatiebedrijf Verspeek

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.