Image
Deel deze
pagina

Is jouw administratie klaar voor de gasketelwet?

Gasketelwet en administratie in Syntess Atrium

De gasketelwet blijft het geduld van de installatiebranche op proef stellen. Na veel uitstel hebben installateurs nog tot 1 april 2023 de tijd om zaken op orde te krijgen en het CO-certificaat te behalen. Maar eenmaal gecertificeerd, hoe houd je dan je administratie bij?

Wel voorbereid, nog niet gecertificeerd

Al vorig jaar bleek dat de deadline van 1 april 2023 lastig te halen was. Veel werknemers zijn al wel opgeleid, maar de organisatie is nog niet gecertificeerd. Een onderzoek onder onze klanten bevestigt dit beeld. Ruim 83% van de bedrijven heeft het personeel al opgeleid, maar 50% geeft aan dat de organisatie er nog niet klaar voor is en de benodigde certificaten nog moet behalen.

Organisaties die zich willen certificeren, moeten een audit laten doen door Controlerende Instanties (CI) zoals Kiwa, Bureau Veritas, Dekra en InstallQ. Certificeren betekent een handboek bijhouden, checklists maken, interne audits uitvoeren en externe audits begeleiden. Voor installatiebedrijven en ZZP-ers die geen tijd voor deze processen hebben, bestaat de koepelorganisatie CO-keur.

Gasketelwet en administratie in Syntess Atrium

Ben je eenmaal gecertificeerd, dan brengt de gasketelwet heel wat administratie met zich mee. In Syntess Atrium hebben we al diverse opties gerealiseerd die de registratie en administratie van de gasketelwetgeving een stuk gemakkelijker maken. Zowel voor installateurs die hun bedrijf door een CI laten certificeren als bedrijven die aangesloten zijn bij CO-keur.

Kwaliteitsborging

Met het Syntess Atrium Kwaliteitssysteem waarborg je de kwaliteit van monteurs en organisatie. Leg per monteur de bevoegdheden, opleidingen en behaalde certificeringen vast, zodat de juiste monteurs op de juiste opdrachten gezet worden.

Checklists

Werkprocedures zijn eenvoudig te borgen met de Checklistgenerator. Deze generator legt diverse werkprocessen van monteurs vast, zodat deze eenvoudig via de Web-werkbon te doorlopen zijn.

Afmelden bij Kiwa

In samenwerking Kiwa hebben wij een afmeldprocedure gemaakt, waarmee na afmelden de gegevens automatisch bij deze CI terecht komen.

Klaar voor de gasketelwet?

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden die Syntess Atrium biedt op het gebied van de gasketelwetgeving en kwaliteitsborging. Samen zorgen we dat je er klaar voor bent op 1 april.

Publicatiedatum 23 januari 2023

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.