Image
Deel deze
pagina

Blogreeks: Van installateur naar installatieheld

Het belang van klantbeleving voor installatiebedrijven

Misschien vliegen de bedankjes je niet dagelijks om de oren, maar het mag gezegd worden: als installateur doe je belangrijk werk! Zonder jou liggen installaties en daarmee soms hele huishoudens en bedrijven stil. Daar houdt het niet op. Niet alleen mensen en bedrijven, heel Nederland is van installateurs afhankelijk. Wie moet anders de energietransitie faciliteren?

Toewijding aan klantbeleving en medewerkerstevredenheid

Martijn Verspeek, eigenaar van Installatiebedrijf Verspeek, weet de essentie van zijn dienstverlening krachtig te verwoorden: "De cv-ketel is natuurlijk heel belangrijk, maar nog crucialer is de reis van 20 jaar daarna, waarin we klaarstaan voor de mensen en warmte leveren." Zijn woorden doorgronden de diepere betekenis van klantrelaties: het gaat om meer dan alleen technische expertise. "We streven ernaar om fans te creëren van ons bedrijf. Als mensen onze bedrijfsbus zien, willen we dat ze een geruststellend gevoel krijgen. We verkopen geen cv-ketels; we schenken warmte en een glimlach van begin tot eind."

Installeren is meer dan alleen techniek

Jouw werk betekent meer dan het installeren van techniek. De glimlach die je op de gezichten van jouw tevreden klanten tovert, is niet alleen afhankelijk van de installatie die je installeert of repareert. Je doet het voor wat het hen uiteindelijk oplevert: Een warm huis, meer leefcomfort, de verbinding met de digitale snelweg en daarmee de rest van de wereld. Om even de zweverige kant op te gaan: Het gaat om het gevoel dat je achterlaat bij je klant. Je installeert zonnepanelen bij een klant, maar de klant denkt: “Ik krijg nu een lagere stroomrekening én ben duurzaam bezig.”

Bij Installatiebedrijf Verspeek draait het om meer dan alleen techniek. Martijn Verspeek legt uit: "Het grote doel van ons bedrijf is fans maken van ons bedrijf. Dat als de mensen onze bus zien rijden, ze een goed gevoel krijgen. Wij leveren geen cv-ketels, maar warmte en een glimlach van A tot Z."

Geef vakmensen de aandacht die ze verdienen

Momenteel doet de installatiebranche goede zaken. De opdrachten stromen binnen. Waarschijnlijk komt er zelfs zoveel binnen dat je projecten moet uitstellen of zelfs afzeggen. Wil je meer opdrachten aannemen, dan moet je meer personeel aannemen. En dat is lastig in tijden waarin een tekort aan vakmensen is. Voor installatiebedrijven is dat des te meer een reden om hun vakmensen meer aandacht en liefde te geven. Want tevreden medewerkers zorgen ook voor blije klanten.

Ontdek het geheim van blije klanten

Klanten komen terug voor jou, de manier waarop jij diensten levert en hoe je met hen omgaat. Laat je een blije klant achter, dan doet deze voor jou ook nog eens een goed woordje, bij familie, vrienden en collega’s. Kom maar op met die nieuwe klanten! Tevreden medewerkers en gelukkige klanten zijn de sleutel tot succes. Maar hoe doe je dat? Hoe spring je er tussen al die andere installatiebedrijven uit?

"De cv-ketel is natuurlijk heel belangrijk maar een veel belangrijker is die reis van 20 jaar daarna klaarstaan van de mensen en dat is warm te leveren."

Blogreeks: Van installateur naar installatieheld

In deze blogreeks duiken we dieper in de wereld van de installatiebranche. We verkennen vijf essentiële aspecten van klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid die het verschil kunnen maken tussen een goed installatiebedrijf en een geweldig installatiebedrijf. Van persoonlijke aandacht tot betrouwbaarheid, we zullen ontdekken hoe deze factoren niet alleen het succes van je bedrijf bepalen, maar ook de waarde van het installatievak benadrukken. Iedere week publiceren we een nieuwe blog in de reeks. Kun je niet wachten download dan onze whitepaper: Werken aan 5 punten voor de optimale klantbeleving

Publicatiedatum 25 september 2023
Bekijk de video: Installatiebedrijf Verspeek

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.