Image
Deel deze
pagina

Golfen met Syntess op The Dutch

Samen waardevolle momenten creëren

Wat hebben golfen en software met elkaar gemeen? Genoeg, is het afgelopen jaar gebleken. Wat begon als een gezellige activiteit om contacten met relaties scherp te houden, eindigde in een heuse golfcompetitie: Syntess@TheDutch.

In 2021 startte Syntess Software met het Business Membership op The Dutch, de prachtige golfbaan vlakbij het plaatsje Spijk, naast de oer-Hollandse vestingstad Gorinchem. Het idee was dat we onze golfende relaties wilden laten genieten van een onvergetelijke golfervaring op één van de mooiste en best onderhouden golfbanen van Nederland, waar ook de Europese Tour drie jaar lang is neergestreken. Het is een baan in topconditie met een serviceniveau dat in Nederland ongeëvenaard is. We zagen het vooral als een hele persoonlijke en directe manier om onze waardering te tonen voor de zakelijke band die we vaak al tientallen jaren met onze klanten hebben. We gingen er vanuit dat er genoeg fanatieke beoefenaars te vinden zouden zijn in ons netwerk en dat bleek … bijna 40 gasten hebben inmiddels een ronde gespeeld.

Golfen en software hebben meer gemeen dan je denkt

“Waarom golf?”, vraag je je misschien af. Nou, golf en software hebben overeenkomsten. Bij golf wil je in zo min mogelijk slagen de bal uitholen, bij automatisering wil je met zo min mogelijk effort je doel bereiken. Het waardevolle aan golf is bovendien dat je elkaar in korte tijd goed leert kennen. Een gemiddelde ronde van 18 holes duurt vier uur en dan is er volop tijd om te praten over zaken, over golf en over alles wat zich tussen hemel en aarde bevindt.

Verder hebben golfers onderling ook veel overeenkomsten. Zodra ze het golfterrein betreden, doorlopen ze hetzelfde ritueel: golftas uit de auto, schoenen aan, spullen op de trolley, een kop koffie en dan snel naar de range om de koude spieren even warm te slaan. Soms gevolgd door wat bunkerwerk of een paar holes op de putting green om de snelheid van het korte gras te voelen. Bij vrijwel iedereen loopt daarbij de spanning op voor het onvermijdelijke; de gevreesde afslag van de eerste tee, die meestal gevolgd wordt door opluchting en euforie als de bal besluit het midden van de fairway op te zoeken of een diep afgrijzen als het witte onding met een rotvaart de belendende sloot induikt. En als dat eerste schot eenmaal achter de rug is, dan kun je urenlang genieten van de afwisselende holes, de mooie omgeving, de sterke verhalen en van elkaars spel met mooie én mindere slagen.

Samen waardevolle momenten creëren

Dit was tijdens de rondes met onze klanten niet anders. Waardevolle en gezellige momenten met gelijkgestemden, waarbij ook duidelijk werd dat Syntess Software altijd een centrale rol speelt in de organisatie van de klant. Voor hen is software natuurlijk een hulpmiddel maar wel een hele belangrijke. Sommigen proberen ieder onderdeel van het bedrijfsproces tot in de puntjes te automatiseren, anderen zijn tevreden als hun basisadministratie goed kan worden vastgelegd en beheerd. Maar vrijwel altijd blijkt het een onmisbaar stuk gereedschap voor het runnen van een succesvolle onderneming.

Tijd voor wat competitie

Naast gezelligheid moest er natuurlijk ook ruimte zijn voor wat gezonde competitie, nog iets dat golfers gemeen hebben: een goede score willen neerzetten en daar het liefst uitgebreid over uitwijden op het terras.

Om daaraan tegemoet te komen, zijn we meteen een klassement gestart: Syntess@TheDutch, deelname geheel vrijwillig. Het klassement bestond uit drie categorieën: de laagste bruto score, de laagste netto score en de hoogste Stableford score. In iedere categorie was een mooie prijs te winnen, maar voor bruto & netto moest men wel een volledige scorekaart inleveren. Alle holes uitspelen dus … wat niet voor iedereen was weggelegd.

The Dutch is een prachtige baan, maar niet de makkelijkste, zeker niet als je er voor het eerst speelt. Het doel was vooral om lol te hebben en te genieten van een leuke dag in goed gezelschap en dan pak je soms je bal op als het niet wil vlotten en de frustratie toeneemt; iedere golfer herkent dat.

De winnaars

Uit de 22 kaarten die meededen, kwamen uiteindelijke de volgende winnaars naar voren.

Categorie 1: Laagste bruto score

Erik Lips

Van Dijnsen

Score: 87
Handicap: 7.0

Erik speelde zeer steady en hield zijn bal netjes in het spel. Je score kan hard achteruit gaan als je je bal in het water slaat of in de struiken, maar dat overkwam Erik nooit. Zijn swing bleef gecontroleerd en betrouwbaar, waardoor hij meerdere holes in regulation haalde. Eén keer beet de baan hem in de kuiten toen de bal achter een hardnekkig prikkelbosje kwam, maar hij herstelde zich snel. Heel knap, een verdiend winnaar van deze categorie.

Categorie 2: Laagste netto score

Jason Maas

Syntess Software

Score: 71
Handicap: 54

Jason is senior consultant bij Syntess en had twee klanten aangedragen als gast. Hun voorwaarde was dat Jason zelf zou meedoen en dat was snel geregeld. De dag begon niet best, want Jason draaide de zool van zijn golfschoen tijdens het inslaan. Met een prachtig nieuw paar uit de shop van The Dutch betrad hij het gras om vervolgens bij hole 13 te ontdekken dat een paraplu of een regenpak ook geen overbodige luxe was geweest. Het was die dag nat, heel nat, maar desondanks hield Jason zijn score prima bij elkaar. Met een hoge handicap krijg je op The Dutch veel slagen mee maar je moet de klus nog wel even klaren. Klasse, de trofee is terecht voor jou.

Categorie 3: Hoogste Stableford score

Michel van Gemert

Sankomij Installatietechniek uit Veldhoven

Score: 34
Handicap: 26

Michels favoriete sport was ooit rolhockey. Hij deed dat op hoog niveau (internationaal) en dat herken je aan zijn snelle, linkshandige powerswing. Hij is gestart met golfen in 2018 en blijkt een groot talent, bovendien superfanatiek. Michel en zijn collega’s waren de eersten die meegingen op The Dutch. De baan had net groot onderhoud gehad en daardoor waren de greens zanderig en vol prikgaten. Desondanks maakte Michel zijn putts en scoorde hij punten op vrijwel iedere hole. Heel goed gedaan, je score is een jaar lang niet verbeterd.

Alle deelnemers nogmaals van harte met de overwinning. Het was een eer om jullie gastheer te zijn. Jullie gaan vanzelfsprekend nog een keer mee.

Wij kijken tevreden terug op dit eerste jaar Syntess@TheDutch. Hoe nu verder? We hebben de balans opgemaakt en we hebben besloten om het golfen met relaties op in 2022 voort te zetten. Ook het klassement houden we in stand, want dat wordt gewaardeerd. De lijst met deelnemers die op deze bijzondere golfbaan willen spelen, is nog lang niet uitgeput. De eerste starttijden zijn alweer geboekt, dus laat het warme weer maar wederkeren.


Auteur:

Bas Willemse
Manager Support, Syntess Software

Publicatiedatum 20 april 2022

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.