Image
Deel deze
pagina

Drukte bij verwarmingsbedrijven door vorst

Service en onderhoud kan veel problemen voorkomen

Het winterweer zorgde de afgelopen week voor grote drukte bij verwarmingsinstallateurs. Door de kou zijn het vooral veel oudere cv-ketels die weinig onderhoud gehad hebben die het laten afweten. Volgens Doekle Terpstra , voorzitter van Techniek Nederland, doen installateurs er alles aan om de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

“Het is alle hens aan dek”

Bij veel verwarmingsbedrijven is de druk sinds vorige week ongekend hoog. In Valkenswaard staat de telefoon bij Installatiebedrijf Verspeek roodgloeiend. “Het is alle hens aan dek” volgens directeur Martijn Verspeek. “Ik ben zelf storingen aan het verhelpen. Dat is nog nooit voorgekomen.”

Regelmatig onderhoud voorkomt problemen

Op koude winterse dagen draaien cv-installaties op vol vermogen. Zijn er versleten of vervuilde onderdelen, dan is de kans groot dat de ketel problemen krijgt. Deze stopt met werken of er kan in het ergste geval koolmonoxide ontstaan. Regelmatig onderhoud van de ketel kan deze problemen verhelpen. Voor klant en installatiebedrijf is het daarom belangrijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Mensen met een onderhoudscontract hebben vaak voorrang bij het verhelpen van een storing.

Ondersteuning bij service en onderhoud

Installateurs zijn verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van onderhoud en reparaties. De verantwoordelijkheid om bij te houden wanneer een verwarmingsinstallatie aan onderhoud toe is, ligt voor een deel bij de klant. Maar door klanten bewust te maken van de voordelen van een onderhoudscontract help je ze een handje en worden veel problemen bij de eerste koude dagen voorkomen.

Software voor service en onderhoud

Als softwarepartner adviseren wij installatiebedrijven hoe zij hun onderhouds- en serviceprocessen door automatisering kunnen verbeteren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vraag dan meer informatie of een persoonlijke demo aan.

Publicatiedatum 16 december 2022

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.