Image
Deel deze
pagina

Slimmer en sneller calculeren

De voordelen van calculeren met ERP-software

Goede calculaties vormen de basis voor een succesvolle opdracht of project, maar zijn soms tijdrovend. Gelukkig bevat goede ERP-software genoeg hulpmiddelen bij het maken van calculaties en offertes. Wij zetten in deze blog een aantal handige functies op een rij.

Koppel met uw favoriete leveranciers

Bij scherpe offertes horen scherpe prijzen. Reken daarom altijd met de actuele artikelprijzen. Via webservices integreert ERP-software de artikelbestanden van uw favoriete groothandels en leveranciers. Koppelingen zijn mogelijk met de dataplatformen van bijvoorbeeld 2BA en artikelbeheer.nl. In ons softwarepakket Syntess Atrium bieden we naast het inlezen van artikelbestanden ook de mogelijkheid om met webselecties te werken. Binnen Syntess Atrium zoekt u op de website van een groothandel en kiest daar benodigd materiaal. De gekozen materialen worden met actuele informatie en prijzen opgehaald en in de voorcalculatie van Syntess Atrium geplaatst.

Calculeer met recepten en tijdnormen

Gegevens overtypen en opnieuw invoeren snoept veel tijd af bij het maken van calculaties. Voorkom daarom herhaling en dubbel typewerk. Leg veel voorkomende combinaties van artikelen inclusief montagetijd vast als recepten en gebruik ze om sneller te calculeren en offertes te maken. Ook op het berekenen van montagetijd kan veel tijd bespaard worden. Leg daarom veelgebruikte tijdsnormeringen vast in de software. Daarnaast stellen verschillende ondernemersorganisaties zoals Techniek Nederland en Gustav Ende standaard tijdsnormeringen beschikbaar. Deze leest u gemakkelijk in. Wijken deze normeringen af van uw montagetijden? Dan zijn deze aan te passen aan uw eigen normen.

Hergebruik uw gegevens

Wellicht is het een inkoppertje, maar het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Als u eenmaal calculaties gemaakt heeft staan deze vaak opgeslagen in uw software. Kopieer bestaande calculaties of regels uit de moederbegroting en pas ze waar nodig aan.

Meer dan alleen calculeren

Zoals eerder gezegd bevat goede ERP-software bovenstaande functies om het calculeren gemakkelijker te maken. Bijkomend voordeel is dat ook andere processen geïntegreerd zijn binnen de software; CRM voor uw relatiebeheer, projectenbeheer, werkvoorbereiding en logistieke processen, service en onderhoud, buitendienst automatisering, tot aan de financiële administratie. Een alles-in-één systeem geeft meer overzicht en beperkt het schakelen en overzetten van gegevens tussen verschillende softwarepakketten.


Calculatiesoftware voor installateurs

Het door ons ontwikkelde Syntess Atrium is een ERP-pakket, voornamelijk gericht op de installatiebranche. Het bevat alle genoemde functionaliteiten in dit blogartikel. Bent u op zoek naar een pakket waarin u meer kunt dan alleen calculeren, of wilt u meer weten over calculeren met Syntess Atrium, bekijk onze productpagina of neem direct contact met ons op.

Publicatiedatum 31 maart 2021

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.