Image
Deel deze
pagina

Kijk terug op een productief jaar met Syntess Software

Een onvergetelijke terugblik op 2021

2021… Een bewogen en productief jaar, waarin we vaak software nodig hadden om mensen met elkaar te verbinden. De impact van de coronacrisis was groot, maar toch bleef de vraag naar diverse diensten van de installatiebranche hoog. Verduurzaming en digitalisering zijn in onze sector de aanjagers van de groei. Ook bij Syntess Software zien we deze positieve uitwerkingen in onze cijfers. We blikken dankbaar terug op de successen van het afgelopen jaar, mede mogelijk gemaakt door het vertrouwen van installateurs in onze software.

197 implementaties

Groei in crisistijd

Ondanks de crisis stond groei dit jaar centraal bij Syntess Software. De vraag naar diensten van installatiebedrijven bleef hoog, het personeelsaanbod laag. En dan zoek je manieren om efficiënter te werken. Dat hebben we gemerkt:

In totaal zijn we in 2021 met 197 implementatietrajecten gestart en zijn er 147 klanten inmiddels live. Meer klanten, betekent ook meer werk. Om deze groei te kunnen dragen, zijn er 16 nieuwe medewerkers op diverse afdelingen binnen ons bedrijf gestart.

Snelle service en support

Syntess Atrium is een solide product waarin vele ontwikkeluren zitten, maar zoals bij alle software wil er nog wel eens een bugje insluipen. Onoverkomelijk, nee, maar gelukkig zit er een groot team van Syntess-professionals voor je klaar.

We hechten veel waarde aan service en support. In 2021 hebben we weer ons best gedaan om de vragen en problemen van klanten zo snel en goed mogelijk op te lossen.

60000 telefoontjes beantwoord

60.000 telefoontjes beantwoord

We eindigen dit jaar waarschijnlijk op een totaalaantal van rond de 60.000 calls. Bij het helpen van al onze gebruikers staat service uiteraard bovenaan, maar zeker ook de snelheid van afhandelen. In meer dan 90% van de gevallen konden we de telefoontjes meteen opnemen en bij 90% van die vragen konden we onze klanten direct helpen met een antwoord.

Meer consultancy op afstand

Een goede band met klanten ontstaat vaak als we op locatie werken, maar het moet natuurlijk wel veilig en voor zowel de klant als voor ons goed voelen. Onze consultants hebben dit jaar zo’n 9000 dagdelen bij zo’n 1600 klanten besteed. Waar we normaal maar 3% van het klantwerk op afstand verrichten was dat in 2021 ruim 16%. De reden van deze stijging hoeven we natuurlijk niet meer uit te leggen.

Ook hebben we de grenzen verlegd en onze trainingen op locatie voor een deel vervangen door online workshops. Zo kunnen we onze klanten op alle vlakken van support en kennisoverdracht blijven voorzien.

45 nieuwe functionaliteiten

Ontwikkeling Syntess Atrium staat niet stil

Syntess Atrium kent al vele versies. We startten 2021 met versie 6.3 zijn ondertussen naar Syntess Atrium 6.5 gegroeid. Binnen deze releases zijn er in totaal zijn er dit jaar 45 nieuwe grote en kleine nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Een van de grootste hoogtepunten is de release van Web-Projecten.

Producttoppers van 2021

We houden ieder jaar bij welke producten en functionaliteiten populair zijn bij onze klanten. Vooral de buitendienst apps en tools doen het goed in 2021. Hieronder een overzicht:

Populairste producten van 2021

  1. Web-Uren is de app voor kantoor en buitendienst om je urenadminstratie altijd en overal bij te houden. Het gemak en de laagdrempeligheid van de app dragen bij aan het groeiende aantal gebruikers.
  2. De Web-Werkbon blijft populair. Door de groei van bedrijven en toenemende mate van digitalisering van monteurs. Ook de grotere acceptatiegraad en het vertrouwen van monteurs draagt eraan bij dat het aantal gebruikers van de Web-Werkbon stijgt.
  3. Extra kantoor users zijn in trek bij groeiende bedrijven. Daarnaast is er een toenemende aandacht voor het nut van registratie van data omwille van rapportages voor intern gebruik en aanlevering van data aan derden/opdrachtgevers.
  4. Het Planscherm: Bedrijven en buitendienst groeien, waardoor bedrijven een efficienteslag willen maken door te digitaliseren. Snel realtime schakelen in de planning en overzicht zijn hierbij van belang.

Snelste stijgers van dit moment

Bankenkoppeling met Bizcuit

Sinds de release in 2020 is de Bankenkoppeling (Bizcuit) in populariteit gestegen. De functie-uitbreidingen van afgelopen jaar maken dat er nog meer Syntess Atrium gebruikers hun financiële administratie verder automatiseren.

Web-Projecten

Dit jaar is onze serie online tools en apps voor de buitendienst uitgebreid met een nieuwe app voor iedereen die in de buitendienst aan projecten werkt: Web-Projecten. Dit bleek een schot in de roos.

Verschuiven van licentie naar abonnement

SaaS oftewel software op abonnementsbasis is al jaren in opmars. Dat merken we bij Syntess ook. In 2021 is er in 6 maanden tijd, 11% van onze klanten gestart met Syntess Atrium op abonnementsbasis en hebben we veel aanvragen naar dit product liggen. Binnen de abonnementsvorm hebben we ook de optie om op het Syntess Cloudplatform te starten. Deze is in 2020 gelanceerd, en in 2021 hebben al ruim 200 klanten de stap naar de cloud gemaakt.

Wat staat ons te wachten in 2022?

De glazen bol is nog wat wazig, maar het thuiswerken is er de afgelopen jaren wel een beetje ingegroeid en zal waarschijnlijk in een zekere vorm blijven bestaan. Cloudsoftware zal een steeds grotere rol gaan spelen. Daarom blijven we hier het komende jaar ook de focus op houden. Andere onderwerpen als de gasketelwetgeving en de energietransitie blijven ook van belang. We doen ons best om onze software hier op voor te bereiden en installatiebedrijven hierin te ondersteunen. Niet alleen als softwareontwikkelaar, maar ook als kennispartner.

Publicatiedatum 20 december 2021

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.