Image
Deel deze
pagina

Van HBO-trainee naar vast dienstverband

Het verhaal van Martijn Dijkgraaf

Bij Syntess Software stimuleren we graag jong talent. Naast afstudeeropdrachten bieden we een werken en leren traject/traineeship aan voor studenten die naast hun studie praktijkervaring op willen doen. Met regelmaat zien we studenten hun stageopdracht bij ons uitvoeren en een deel daarvan voelt zich na het afstuderen zo thuis in de wereld van software voor de installatiebranche, dat ze niet meer weg willen (en uiteraard willen wij hen ook niet kwijt).

Martijn Dijkgraaf is een van deze collega’s: Onlangs zijn HBO-opleiding afgerond en nu vaste collega in het ontwikkelteam, Team Web.

Hoe ben je bij Syntess terechtgekomen?

Na mijn MBO-opleiding wilde ik nog meer leren op het gebied van informatica. Daarom ben ik de studie informatica gestart aan de Avanhogeschool in Breda . Een 4-jarige HBO-opleiding waar je werken en leren kan combineren: één dag naar school, de rest van de dagen werken. Ik woon zelf in Zierikzee, dus één dag per week naar Breda reizen is dan geen probleem. Tijdens mijn studie heb ik twee jaar bij een ander bedrijf gewerkt als ontwikkelaar. Op een gegeven moment sloot het niet helemaal meer aan op mijn studie, dus toen ben ik op zoek gegaan naar een ander bedrijf. En toen kwam Syntess Software op mijn pad.

Waarom Syntess?

Ik wil mijn kennis op het gebied van softwareontwikkeling verder vergroten. Syntess kwam ik eigenlijk per toeval tegen. Het is gevestigd in Zierikzee, waar ik zelf ook woon. De balans tussen kwaliteit en kwantiteit sprak mij aan: ondanks dat ze voor kwaliteit gaan is de werkdruk is er niet hoog, daar hou ik van. Ik stel zelf hoge eisen aan mijn werk. Je kan wel heel veel opleveren, maar als het allemaal niet werkt dan heb je er nog niets aan.

Syntess Software heeft de kosten van mijn opleiding vergoed, daarbij kreeg ik een mooie opdracht, waar ik veel wat ik op school geleerd heb, toe kan passen op de praktijk.

Wat was je opdracht bij Syntess Software?

In het begin van mijn traineeship vervulde ik diverse kleine development-opdrachten, maar al snel mocht ik meewerken aan Mijn Syntess 2.0, de klantomgeving van Syntess Software. Die wordt vanaf de grond af opnieuw opgebouwd. Dat is ook wat ik mooi vind aan programmeren. Vanuit het niets (een stukje code) creëer je de mooiste applicaties op je scherm.

In principe stonden deze opdrachten los van mijn studie, maar ik kon veel van wat ik geleerd heb in de praktijk toepassen. Uiteindelijk ging mijn scriptie over hoe je data van meerdere systemen kan combineren in één dynamisch systeem.


Foto: Josegrafie, Inrichting: Projectinrichting Lavoir

Werd je meteen in het diepe gegooid of werd je ook begeleid?

In het begin was het even zoeken naar de balans, maar ik werd door teamleider Yuri begeleid. Later heeft mijn huidige teamcoach Jerry dit overgenomen. Nu ben ik vanuit mezelf erg zelfstandig, maar het is toch fijn als iemand je tijdens je studie begeleidt.

Ook kan ik met vragen bij mijn team terecht. Het team waarin ik werk heeft een diverse samenstelling qua leeftijd, karakter en ervaring. Dat was wel even wennen in het begin, maar we kunnen veel van elkaar leren. Uiteindelijk delen we allemaal dezelfde passie: programmeren.

Mijn collega Sander (waarmee ik samenwerk aan Mijn Syntess 2.0) heeft mij de afgelopen periode geholpen en begeleid met mijn scriptie.

Waarom zou je werken en leren aanbevelen bij andere studenten?

Leren en werken is mij goed bevallen. Dingen die ik ook school leer kan ik in de praktijk gebruiken en vice versa. Bijvoorbeeld het schrijven van modellen en het goed doordenken van plannen, meer procesmatig werken. Soms heb je onderwerpen op school waarvan niet direct duidelijk is wat je eraan hebt, maar dan zie je de meerwaarde uiteindelijk in de praktijk terug.

Medewerkers krijgen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Iedere week krijg je tijd voor zelfstudie. Toch doe ik uit passie ook nog veel in mijn vrije tijd. Onlangs heb ik meerdere Azure certificaten behaald. Dat is ook weer nuttig voor mijn werk.

Wat is je grootste trots en wat is je ambitie bij Syntess Software?

Ik ben voornamelijk bezig geweest met de nieuwe klantomgeving van Syntess Software. Voor de buitenwereld is er nog niets zichtbaar en er is nog veel werk, maar ik ben trots op wat we tot nu toe gebouwd hebben. Ambities bij Syntess? Ik wil de klantomgeving natuurlijk online krijgen. Dat is de eerste stap.

Je mag nu zelf een student gaan begeleiden, het cirkeltje is dus rond

Ja zo kan je het zien. Ik heb mijn diploma behaald. Eerst ga ik nog even op vakantie en dan mag ik medio augustus zelf een nieuwe student van mijn oude opleiding gaan begeleiden: Pieter. Ik heb hem al even ontmoet. De komende jaren mag ik hem gaan begeleiden bij Syntess.


Werken en leren bij Syntess Software

Wil jij ook (af)studeren en tegelijk praktijkervaring opdoen? Kijk op www.werkenbijsyntess.nl voor de mogelijkheden die wij bieden.

Publicatiedatum 29 juli 2021

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.