Image
Deel deze
pagina

SaaS: Nog steeds het abonnement van de toekomst

Software op abonnementsbasis voor de installatiebranche

SaaS oftewel software op abonnementsbasis is in principe niets nieuws. Al ruim 20 jaar een begrip in de Verenigde Staten en later in Nederland geïntroduceerd. Het is hier in het verleden nooit helemaal van de grond gekomen, maar de afgelopen jaren zien we echter een grote opleving in ons land. Van onze nieuwe klanten kiest momenteel meer dan 80% voor software op basis van een abonnement.

Niet meer investeren in bedrijfssoftware

SaaS staat voor Software as a Service. Voor onze doelgroep, veelal technisch dienstverleners, is het woord service helder. De uitvoering van eenmalige- en onderhoudsprojecten is het verlenen van service is een vast onderdeel van de core-business. Met een SaaS-oplossing investeer je niet in bedrijfssoftware, maar gebruik je de software als een online dienst, tegen een vast all-in bedrag per maand. Waar we gewend zijn (of waren) aan initiële aanschafkosten, onderhoudskosten op de versie in gebruik en updates en mogelijk hoge investeringen bij uitbreidingen en langlopende contracten, is dit bij software op abonnementsbasis anders.

Streamingdiensten als aanjager van SaaS?

Wie zal het zeggen. Vast staat dat vrijwel ieder bedrijf of gezin een of meerdere services afneemt op basis van een abonnement. Denk aan het abonnement op een auto (Volvo), koffie (Nespresso) of Audio (Sonos). En natuurlijk mogen we de succesvolle streamingdiensten zoals Spotify, Netflix, Prime Video en Videoland niet vergeten. En denk op zakelijk gebied eens aan uw mail, agenda en kantoorsoftware zoals Microsoft Office 365. Allemaal diensten die tegen maandelijkse kosten in onze huiskamer of op kantoor draaien.

Van investeren naar budgetteren

Het klimaat verandert de laatste jaren snel. Investeren is voor een onderneming de voeding voor het genereren van omzet en winst. Maar als technisch dienstverlener investeer je liever in projecten toch? Daarom is investeren in Business software tegenwoordig in veel gevallen niet meer nodig. Een van de meest gestelde vragen van onze nieuwe klanten is hoe men de aanschaf gebruikerskosten moest berekenen over een periode van bijvoorbeeld 5 jaar. Door onze software in een abonnementsvorm aan te bieden zijn zij voor een vast per maand verzekerd van het gebruik van onze software inclusief onderhoud, support en updates. Uitstekend te budgetteren dus!

Syntess Atrium op abonnementsbasis

Zoals gezegd is onze software Syntess Software verkrijgbaar op basis van een maandabonnement. Dus bent u technisch dienstverlener en wilt u automatiseren met bedrijfssoftware die afgestemd is op uw bedrijf?

Lees meer over onze abonnementen of neem direct contact met ons op voor meer informatie via 088 40 80 410.


Auteur:

Ron Hessing
Directeur Verkoop


Automatiseren voor een vast bedrag per maand

Met een abonnement beschikt u over de vertrouwde Syntess Atrium ERP-software, samengesteld voor uw bedrijf, voor een vast bedrag per maand, zonder onverwachte kosten. Op deze manier kunnen we onze software op uw bedrijf en processen afstemmen en heeft u geen grote investeringskosten. Uitstekend te budgetteren dus!

Publicatiedatum 26 februari 2021

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.