Image
Deel deze
pagina

Blijf in 2021 nog beter in verbinding met uw klanten

Realtime inzicht en selfservice

Afgelopen jaar is het nog duidelijker geworden dat zakendoen op afstand een belangrijke rol speelt in onze samenleving. Fysiek klantcontact is nog steeds belangrijk, maar niet altijd mogelijk. Daarom is het ook bij het automatiseren van belang om uw klant centraal te stellen. De inzet van digitale serviceportalen zijn hierbij in deze tijd bijna een onmisbaar onderdeel van uw automatisering en digitale serviceverlening.

Ga voor een optimale serviceverlening

Zakendoen in de technische markt draait om vertrouwen. Persoonlijke aandacht voor de klant, partners en technische (detail)kennis zijn erg belangrijk. Dat zijn begrippen die vanzelfsprekend zijn. Wat minder vanzelfsprekend is dat moderne serviceverlening verder gaat dan fysieke contactmomenten, of zorgen dat je als bedrijf bereikbaar bent via de telefoon of mail. Door de mogelijkheden die digitale innovaties ons bieden komt de nadruk steeds meer te liggen op het optimaal verlenen van service aan klanten, het creëren van nog efficiëntere samenwerkingsprocessen en de behoefte aan selfservice. Om aan deze behoeften te kunnen voldoen, is het delen van informatie via verschillende kanalen en tools, op ieder moment van de dag, van cruciaal belang.

Leer uw klanten beter kennen

De overstap naar digitale serviceverlening begint bij uw doelgroepen door-en-door te kennen en goed te snappen waar hun servicebehoefte ligt. En als u dat kunt, dan pas kunt u bepalen welke technologie gaat helpen om uw doelen en indirect ook de doelen van uw klant te bereiken. Ook u ontkomt niet aan deze ontwikkeling richting digitale serviceverlening en zal moeten innoveren om meer efficiency te bereiken. De klant is mondiger dan ooit en wil vanuit zijn eigen stoel zaken direct zelf regelen. De gewenning aan e-commerce toepassingen zoals Bol.com of Coolblue zorgen dat er ook een verwachting ontstaat voor soortgelijke diensten van andere leveranciers. Hiervoor zetten technische dienstverleners digitale serviceportalen in.

Investeer in een digitaal serviceportaal

Een digitaal serviceportaal is een website of app waarop klanten kunnen inloggen. De inzet hiervan heeft twee directe voordelen. Enerzijds zorgt geautomatiseerde selfservice voor tevredenere, zelfredzame klanten. Aan de andere kant hebben bedrijven minder operationele kosten. Klanten bellen minder en staan daardoor minder vaak in de wacht. Ze doen ook zelf de storingsintakes en andere administratieve handelingen. Via digitale formulieren vullen ze uw database en kunnen ook gelijk een foto van de situatie meesturen en dat neemt u werk uit handen. Verder kunnen zij hun opdrachthistorie bekijken, facturen inzien en nieuwe storingen melden. Het systeem genereert bij een storing direct een planning waarmee klanten zelf afspraken maken op het moment dat het hun uitkomt. De bevestiging van de afspraak kan via e-mail, SMS of brief verstuurd worden of direct in de digitale agenda van de klant worden gezet. Een aantal uur voor het bezoek stuurt het systeem nog een melding naar de klant ter herinnering en hiermee worden “niet thuis”-situaties gereduceerd. Een digitaal serviceportaal biedt dus niet alleen meer service voor de klant, maar een goed gebruik kan ook de operationele kosten reduceren.

Veel succes in 2021

We kunnen natuurlijk niet voorspellen hoe de huidige maatschappelijke situatie zich in 2021 gaat ontwikkelen, maar digitale serviceverlening is afgelopen jaar belangrijker geworden en de verwachting is dat het alleen maar blijft toenemen. Digitaal is er veel mogelijk, maar verlies uw klanten niet uit het oog. Probeer de juiste balans te zoeken tussen digitale en fysieke contactmomenten. Wij wensen u in ieder geval veel succes in het nieuwe jaar!


Wij helpen graag

Wij helpen u graag met het automatiseren van uw installatiebedrijf. Bent u benieuwd naar onze online tools voor digitale serviceverlening?

Publicatiedatum 13 december 2020

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.