Image
Deel deze
pagina

Registratie kWh-productie

De verwachte en gerealiseerde opbrengsten van zonnepanelen inzichtelijk

Opkomst van prestatiecontracten

Het komt steeds vaker voor dat opdrachtgevers aangeven dat ze over een bepaalde tijdsperiode een overzicht willen van de te verwachte kosten om de installatie in stand te houden of, in geval van zonnepanelen, wat ze aan op te wekken zonne-energie mogen verwachten. Met als onderliggend argument dat, indien deze verwachting niet behaald wordt, dit een actie van de installateur vergt. Dit zijn de zogenaamde prestatiecontracten.

Syntess Atrium speelt hierop in

Het is al mogelijk om in de service-administratie installaties van het type Zonne-energie aan te maken. Hiermee kunt u gegevens van de geïnstalleerde zonnepanelen en/of zonneboilers vastleggen. Naar aanleiding van een feedbacksessie over zonne-energie met een aantal Syntess-klanten is besloten om de extra functionaliteit kWh-productie te ontwikkelen. Via parameters zoals het aantal jaren waarover geregistreerd wordt en de verwachte degradatie van de zonnepanelen wordt een dossier opgemaakt. Ieder jaar kunnen de werkelijke prestaties van de zonnepanelen aan dit dossier worden toegevoegd. Zo wordt inzichtelijk of de installatie boven of onder de afgegeven norm presteert. Via een notitie kan iedere afwijking van de norm verklaard worden.

Werkelijke kWh-productie en financiële opbrengst

Elk jaar kan ook het bedrag van salderingsopbrengsten worden ingevoerd, zodat de werkelijke kWh-productie naar een financiële opbrengst kan worden vertaald. Deze opbrengst komt in de module MJOP weer terug als middel om de kosten van de instandhouding van de installatie te drukken. Ook is het mogelijk om een rapport van dit overzicht te maken.

Publicatiedatum 26 maart 2019

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.