Image
Deel deze
pagina

MJOP: Alle kosten van een installatie in één overzicht

Onderhoud op het meest geschikte moment uitvoeren om storingen te voorkomen

Een MJOP is een overzicht van de kosten onderhoudsplan voor meerdere jaren voor het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud aan gebouwen, terreinen en installaties (onroerend goed of vastgoed). Met MJOP slaagt u erin om onderhoud op het meest geschikte moment uit te voeren en zodoende storingen te voorkomen.

Waarom MJOP?

De meest voorkomende reden om een MJOP te willen, is om grip te krijgen op toekomstige kosten van het uit te voeren onderhoud en/of de vervanging van (onderdelen van) installaties. Een onderhoudsplan is dan essentieel wanneer een eigenaar of een gebruiker voor het vastgoed strategische plannen wil opstellen. Vanuit de strategie ontstaat een financieel beleid. Dat beleid vraagt om een gedegen, goed onderbouwde en begrijpelijke planning van het onderhoud en inzicht in de te verwachten kosten.

Gebrek aan visie

Nog steeds ontbreekt er regelmatig een visie op vastgoed en het daaruit ontwikkelde beleid. Het gevolg is dat er uitsluitend financiële criteria zijn om beslissingen te nemen over al dan niet uit te voeren onderhoud. Er wordt dus onderhoud uitgevoerd omdat er op dat moment geld beschikbaar is.

Onderhoud op het juiste moment

Met MJOP slaagt u erin om het onderhoud op het meest geschikte moment uit te voeren. Bovendien wordt het primaire bedrijfsproces van uw klant niet verstoord doordat u op strategisch gekozen momenten het onderhoud kunt plannen.


PrognoseDe prognose geeft inzicht in de totale jaarkosten van uw installatie(s). Uit welke kosten deze jaarkosten opgebouwd zijn is door de gebruiker zelf in te stellen. U heeft hier de keuze om de kosten van de onderhoudsbegroting, contractprijzen, vervangingskosten of herstelkosten te tonen.

PlanningVia de verschillende iconen ziet u per servicecontract wanneer onderhoud is uitgevoerd, gepland staat of uitgevoerd gaat worden. Vragen van opdrachtgevers wanneer u per jaar langkomt kunnen hiermee direct beantwoord worden.

ConditieregistratiePer installatie is het resultaat van de laatste conditiemeting direct inzichtelijk. Dit via een eigen conditiemeting of gebaseerd op NEN-condities.

Zonne-energie

Wat nieuw is in de kostenprognose van Syntess MJOP, is de instelling om voor installaties van type Zonne-energie de jaarkosten te verminderen met de salderingsopbrengsten van de zonne-energie. Door hier rekening mee te houden wordt uw kostenprognose een stuk zuiverder.
Groeiende behoefte vanuit opdrachtgevers

Steeds meer organisaties, waarvoor u werkzaamheden verricht, eisen dat u een softwarematige systematiek toepast om te voldoen aan de voorbereiding, uitvoering en rapportage van de onderhoudsplanning. Dit laatste punt vindt overigens plaats via een webportal van Syntess Atrium. Woningbouwverenigingen, scholen, VVE’s en overheidsinstellingen zullen steeds meer opdrachten plaatsen bij bedrijven die MJOP softwarematig ondersteunen. Het is dus zaak goed na te denken of u MJOP ook in uw organisatie wilt implementeren, strategisch of wellicht zelfs als commercieel instrument, om u te onderscheiden van uw vakgenoten. Onze eigen buitendienstmedewerkers kunnen u hierbij helpen.

Publicatiedatum 25 maart 2019

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zicht hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie

Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken. 

Supporting meervoudig Olympisch kampioen Ireen Wüst - Syntess Software