Image
Deel deze
pagina

Wetswijziging VvE en MJOP

Bepaal het wettelijk reservefonds via een Meerjarenonderhoudsplan in Syntess Atrium

Wat heeft de wetgeving voor Vereniging van Eigenaren en het meerjarenonderhoud (MJOP) nu met elkaar te maken? Per 1 januari 2018 is er een nieuwe regeling van kracht geworden waarin Verenigingen van Eigenaren verplicht worden tot een minimale reservering per jaar voor het onderhoud van het gebouw. Met andere woorden, een soort reservefonds voor groot onderhoud. In deze regeling staat onder andere dat de beste manier om de juiste hoogte van dit reservefonds vast te stellen is via een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

In een MJOP staat precies:

  • Welke onderhouds- en herstelwerkzaamheden en duurzaamheidsmaatregelen plaats moeten vinden.
  • Wanneer deze werkzaamheden moeten plaatsvinden in een minimale periode van 10 jaar.
  • Wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Ga voor meer informatie naar het artikel op de website van de Rijksoverheid.

MJOP in Syntess Atrium

In Syntess Atrium is het MJOP een vervolg op uw serviceadministratie. Ten hoeve van uw serviceadministratie brengt u in Syntess Atrium de objecten en de aanwezige installaties in kaart. Vervolgens worden hier contracten afgesloten waarin per installatie afspraken worden gemaakt omtrent onderhoud en voor welke prijs dit wordt uitgevoerd. Een MJOP is dus een langetermijnplanning voor het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud aan gebouwen, terreinen en installaties met als doel onverwachte kosten zoveel mogelijk te voorkomen.
Syntess MJOP biedt u inzicht in de volgende onderdelen:

  • Prognose van de te verwachten kosten.
  • Planning: Inzicht in de onderhoudsplanning van verleden, heden en toekomst.
  • Kwaliteit: de kwaliteit van de aangetroffen installaties.

Meer informatie

Meerjarenonderhoud is een onderdeel van de ERP-software Syntess Atrium en is een uitbreidingsoptie op de serviceadministratie. Lees ook ons artikel ERP met geïntegreerde MJOP software of neem contact op met onze afdeling Verkoop via 088 - 40 80 410.

Publicatiedatum 23 maart 2018

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.