Image
Deel deze
pagina

Waarom het digitaliseren van uw werk- en serviceprocessen essentieel is

Trends & ontwikkelingen voor technisch dienstverleners

"Door digitalisering, technologische innovaties en het tekort aan personeel wordt de technische dienstverlener gedwongen tot een efficiëntere manier van werken. De focus is hierbij gericht op samenwerking, klantgerichter werken en het digitaliseren van uw werk- en serviceprocessen. Mobiel en online werken heeft niet alleen de toekomst, maar maakt dit alles nu al mogelijk."

Aanstormende trends en ontwikkelingen

In dit Synformatief richten we ons op de toekomst. Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen volgens Syntess Software, die ervoor zorgen dat ook u genoodzaakt bent om mee te gaan. We denken hier graag samen met u over na, om te kunnen garanderen dat onze software voor u een onmisbaar gereedschap is, dat nauwkeurig is afgestemd op deze trends. Technologie is in deze geen opzichzelfstaand doel, maar een instrument om doelen te bereiken. Met deze gedachte in het achterhoofd ontwikkelen we al ruim 30 jaar technologieën en producten waarmee u te allen tijde optimaal gebruik kunt maken van aanstormende trends en ontwikkelingen om uw doelen te realiseren.

Digitale serviceverlening en samenwerking

Zakendoen in de technische markt draait om vertrouwen. Persoonlijke aandacht voor de klant, partners en technische (detail)kennis zijn erg belangrijk. Dat zijn begrippen die vanzelfsprekend zijn. Wat minder vanzelfsprekend is dat moderne serviceverlening verder gaat dan fysieke contactmomenten, of zorgen dat je als bedrijf bereikbaar bent via de telefoon of mail. Door de mogelijkheden die digitale innovaties ons bieden komt de nadruk steeds meer te liggen op het optimaal verlenen van service aan klanten, het creëren van nog efficiëntere samenwerkingsprocessen en de behoefte aan selfservice. Om aan deze behoeften te kunnen voldoen, is het delen van informatie via verschillende kanalen en tools, op ieder moment van de dag, van cruciaal belang.

Behoefte aan realtime inzicht en selfservice

De overstap naar digitale serviceverlening begint bij uw doelgroepen door-en-door te kennen en goed te snappen waar hun servicebehoefte ligt. En als u dat kunt, dan pas kunt u bepalen welke technologie gaat helpen om uw doelen en indirect ook de doelen van uw klant te bereiken. Ook u ontkomt niet aan deze ontwikkeling richting digitale serviceverlening en zal moeten innoveren om meer efficiency te bereiken. De klant is mondiger dan ooit en wil vanuit zijn eigen stoel zaken direct zelf regelen. De gewenning aan e-commerce toepassingen zoals Bol.com of Coolblue zorgen dat er ook een verwachting ontstaat voor soortgelijke diensten van andere leveranciers. Hiervoor zetten technische dienstverleners digitale serviceportalen in.

Een digitaal serviceportaal is een website of app waarop klanten kunnen inloggen. De inzet hiervan heeft twee directe voordelen. Enerzijds zorgt geautomatiseerde selfservice voor tevredenere, zelfredzame klanten. Aan de andere kant hebben bedrijven minder operationele kosten. Klanten bellen minder en staan daardoor minder vaak in de wacht. Ze doen ook zelf de storingsintakes en andere administratieve handelingen. Via digitale formulieren vullen ze uw database en kunnen ook gelijk een foto van de situatie meesturen en dat neemt u werk uit handen. Verder kunnen zij hun opdrachthistorie bekijken, facturen inzien en nieuwe storingen melden. Het systeem genereert bij een storing direct een planning waarmee klanten zelf afspraken maken op het moment dat het hun uitkomt. De bevestiging van de afspraak kan via e-mail, SMS of brief verstuurd worden of direct in de digitale agenda van de klant worden gezet. Een aantal uur voor het bezoek stuurt het systeem nog een melding naar de klant ter herinnering en hiermee worden “niet thuis”-situaties gereduceerd. Een digitaal serviceportaal biedt dus niet alleen meer service voor de klant, maar een goed gebruik kan ook de operationele kosten reduceren.


 Door de snelheid waarmee innovaties en veranderingen elkaar opvolgen, is een open systeem met flexibele data-uitwisseling mogelijkheden een must geworden. 

Data-uitwisseling van systemen

ERP-systemen worden ook wel systems-of-record genoemd, het vastleggen van data. Nu en in de toekomst blijft dit ook een belangrijke taak. Organisaties sturen met deze data hun eigen bedrijfsprocessen en beslissingen aan. Nieuwe samenwerkingsvormen en productiemethoden vereisen dat de data van het ERP-systeem ook samengevoegd moeten kunnen worden met data uit andere systemen, zodat er vergaande automatisering ontstaat om opkomende keteninnovaties te ondersteunen. Hierbij kunt u denken aan 3D-printers en robotica die aangestuurd worden door data vanuit uw bedrijfssoftware. Bij deze nieuwe methoden kunnen er ook nieuwe productieketens ontstaan. Wie print er bijvoorbeeld het onderdeel dat u nodig heeft? Doet u dit zelf, of wordt de data naar een specialist gestuurd die u voorziet van het perfecte passtuk tijdens de klus?

Een vernieuwing die een verandering teweegbrengt in de samenstelling of de werkwijze van een keten leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden, waarin nieuwe rollen zijn weggelegd voor zulke specialisten. Door de snelheid waarmee innovaties en veranderingen elkaar opvolgen, wordt de wereld steeds complexer. Het is voor steeds meer bedrijven uitgesloten om alle nieuwe ontwikkelingen zelf onder de knie te krijgen. Samenwerking is dus de oplossing om relevant te blijven en sneller te leren omgaan met nieuwe technieken. En om te zorgen dat je ook mee kunt gaan is een open systeem met flexibele data-uitwisseling mogelijkheden een must geworden.

ERP in de Cloud

We verwachten dat over enkele jaren een substantieel deel van de bedrijven hun ERP-informatie vanuit de cloud omgeving zal halen. Informatie wordt in deze situatie niet meer op één lokale server ondergebracht. Brokjes van informatie en gewenste functionaliteiten komen uit een pakket van specifieke, flexibele, schaalbare oplossingen uit de cloud, die in combinatie met de informatie ‘binnen de bedrijfsmuren’ (on premise) de gebruikers, klanten en partners zal bedienen. Denk hierbij aan tools voor het werkveld die inspecties vergemakkelijken en eventuele vervolgafspraken en acties direct kunnen vastleggen vanaf de smartphone, terwijl de financiële onderdelen die zich voornamelijk op kantoor afspelen nog via de traditionele manier in de kantoorapplicatie (on premise) worden verwerkt. Of uw monteurs die met een digitale werkbon alle informatie bij zich hebben en door de planning vanuit kantoor automatisch worden aangestuurd.

Deze hybride systemen, die een combinatie vormen van cloud en on premise oplossingen, vormen een evolutionaire stap naar de volgende generatie van ERP-software. Hiermee zal een flexibeler en sneller te implementeren ERP-systeem ontstaan. Weg met de tijden waarin een ERP-implementatie jaren kan duren. Software moet zich snel kunnen aanpassen aan veranderende markten en bedrijfsmodellen.

Nu al voorbereiden op de toekomst

Syntess Software timmert aan de weg wanneer het gaat om deze trends en ontwikkelingen. Zo bieden we inmiddels al verschillende hybride cloudapplicaties aan, waaronder het Klantportal en Internetplannen om uw klanten te kunnen bedienen door middel van digitale serviceportalen. Bovendien kijken we constant naar manieren om processen te optimaliseren door middel van data-uitwisseling zoals webselectie. Hiermee kunt u artikelen zoeken en selecteren op de website van uw leverancier en met een druk op de knop deze artikelen overnemen in onze software voor verder gebruik. In een markt waarbij producten of diensten gemakkelijk inwisselbaar zijn met die van een concurrent, is op de prijs na, de service immers het belangrijkste onderscheidend vermogen. Met ons ERP-systeem Syntess Atrium, geïntegreerd met onze cloudoplossingen, heeft u de juiste gereedschappen om een uitstekende service te bieden, zodat u zich nu en in de toekomst kunt onderscheiden.

Publicatiedatum 4 september 2018

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.