Image
Deel deze
pagina

Tekort aan vakmensen houdt nog jaren aan

Vijf tips voor de werving en selectie van goed technisch personeel

Syntess Software is geen personeelsspecialist, maar in onze eigen zoektocht naar goede medewerkers hebben we wel een paar tips opgedaan die we graag met u willen delen.

1. Profileer

Onbekend maakt onbemind. Zorg dat duidelijk is wie u bent/ waar u voor staat en dat u daar te zien bent waar potentieel personeel zich bevindt. Social media, bepaalde vacaturesites, scholen, maar ook bijvoorbeeld bij de lokale voetbalvereniging. Uw eigen mensen hebben hier vaak prima tips voor.

  

2. Anticipeer

Kijk vooruit. Pensioenen, (interne) doorgroei, groei van de onderneming, hier kunt u ruim van tevoren prima op inspelen. Plaats veelgezochte functies standaard op uw website en begin tijdig met vacatures te melden. Denk aan advertenties, reclame op uw bus, maar ook vooral via uw eigen mensen. Uw netwerk samen is goud waard!

  

3. Creëer 

De ideale medewerker bestaat misschien nog niet. Hij kan net op school zitten, schoolverlater zijn of uit een ander vakgebied komen en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Met werken/leren-combinaties, stageplaatsen etc. kunt u iemand aantrekken die u nog helemaal naar uw wens kunt vormen.

  

4. Inspireer

Zorg voor een fijne inspirerende werkomgeving. Financiële waardering is belangrijk, maar ook waardering voor de mens in de vorm van flexibiliteit in uren en opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Ook de professionele uitstraling van een bedrijf in kleding, bussen, materialen, gebruikte technologie en goede naam zorgen voor aantrekkings- en blijfkracht van personeel. Voelen ze zich trots, dan zullen ze dat ook uitstralen en delen.

  

5. Initieer

U kunt ook zelf initiatieven ontplooien. Bijvoorbeeld een carrièrepool met een aantal collegabedrijven oprichten waarbij u sollicitanten of medewerkers uitwisselt. Of behoud/ trek ervaren 60+ vakmensen aan die twee á drie dagen in de week de jonge mensen de fijne kneepjes van het vak bijbrengen.


Automatisering als hulpmiddel bij het tekort aan vakmensen

Verbeter uw imago én uw serviceproces

In de komende jaren komen er naar verwachting 3000 banen per jaar bij in de technische sector. Er is een goede kans dat veel van deze functies onvervuld zullen blijven door een tekort aan geïnteresseerde jongeren. Uiteraard blijft het vinden van bekwaam personeel een grote uitdaging, maar er zijn gelukkig alternatieven die u kunnen ondersteunen en zo op kortere termijn verder helpen in de zoektocht naar goede vakmensen.

Publicatiedatum 4 april 2018

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.