Image
Deel deze
pagina

Nog meer logistieke efficiëntie met de digitale werkbon

Uitbreiding functionaliteiten webwerkbon (digitale werkbon): Materiaal en Webbestellingen

Voor het uitvoeren van zijn klussen heeft de monteur of vakman materiaal nodig. Vaak is dit als voorraad aanwezig in zijn bus. Als dit niet het geval is komt, er een logistieke stroom op gang. Dit materiaal kan op kantoor vanuit het hoofdmagazijn voor hem klaargezet worden. Ligt het niet op voorraad, dan wordt het besteld en na aflevering klaargezet. Maar hoe komt de monteur te weten dat er een mandje met inhoud voor een bepaalde klus voor hem klaarstaat? Meestal wordt hiervoor de telefoon gepakt met eventueel problemen en miscommunicatie tot gevolg. De monteur is niet te bereiken, de magazijnmeester vergeet te bellen etc.

Inzicht in materialen die voor de monteur klaarstaan

De Webwerkbon biedt hier door middel van 2 extra functionaliteiten nu uitkomst voor en geeft inzicht in materiaal dat voor de monteur klaarstaat. Of het nu uit het magazijn komt of een geleverde bestelling is.

1: Materiaal
De homepage van de Webwerkbon bevat van nu af aan een tegel ‘Materiaal’. Is er geen materiaal om mee te nemen, dan wordt dit in deze tegel getoond. Staat er materiaal klaar voor werkbonnen die voor vandaag ingepland zijn, dan wordt dit gepresenteerd. Door op de tegel te klikken krijgt hij een overzicht van materialen die voor hem klaarstaan. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor de volgende dagen. Hij kan hier ook op filteren.

Als hij op een van deze regels drukt, verschijnt er een nieuw scherm met aanvullende informatie van de werkbon waarvoor dit materiaal bedoeld is. Als de Webwerkbon afgerond is verdwijnen de mee te nemen materialen automatisch uit de lijst.

2: Webbestellingen
Naast de logistieke stroom vanuit het magazijn kan de monteur nu ook rechtstreeks via de Webwerkbon bestelverzoeken aanmaken. Op Kantoor worden deze bestelverzoeken voor de monteur verder afgehandeld.Op het tabblad 'Materiaal' ziet hij aan de hand van iconen wat de status van zijn bestelling is.

  1. Bestelverzoek gemaakt
  2. Bestelling wordt verwerkt door kantoor
  3. Besteld bij leverancier
  4. De bestelling is deels geleverd
  5. De bestelling is volledig geleverd

Op de homepagina via de tegel Materiaal is de status van bestelverzoeken ook te volgen. Zo hoeft de monteur niet eerst de betreffende werkbon op te zoeken om te kijken of het materiaal al geleverd is.

Meer informatie
De Webwerkbon is een onderdeel van de ERP-software Syntess Atrium. Ga voor meer informatie en andere buitendienstoplossingen naar onze pagina Mobiele en online oplossingen of neem contact op met onze afdeling Verkoop via 088 - 40 80 410.


Publicatiedatum 26 maart 2018

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.