Image
Deel deze
pagina

Samenvatting feedbacksessie BIM

BIM-data hergebruiken in Syntess Atrium

Op 6 juli hebben we in samenwerking met onze partner Stabiplan een feedbacksessie georganiseerd met als onderwerp BIM. Voor deze feedbacksessie waren gebruikers uitgenodigd die zowel een Syntess Atrium CAD-koppeling (BIM-import) hebben als met Stabicad werken. Het doel: gebruikerservaringen uit de praktijk delen en kijken of er optimalisatiemogelijkheden zijn.

BIM in Syntess Atrium

De meerwaarde van Syntess Atrium in een BIM-proces ligt in het hergebruik van de data vanuit het BIM-model in de ERP. Met BIM-import worden CAD-symbolen ingelezen in Syntess Atrium. Deze data kan vervolgens gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld een calculatie of werkvoorbereiding.

Doorgevoerde en geplande wijzigingen

  • In april ging Stabicad 11 live. Één van de features was de mogelijkheid om data vanuit Stabicad te exporteren naar Excel. Hiervan werd tijdens de feedbacksessie een demonstratie gegeven. Binnenkort is het ook mogelijk om data vanuit Excel te importeren. Dit komt ten goede aan de data-uitwisseling tussen beide pakketten.
  • Syntess wil de StabiCad-koppeling ook in Contractbeheer gaan bouwen, zodat de data ook gebruikt kan worden om een vliegende start te maken met de service-administratie in Syntess Atrium.
Tot slot vroegen we onze gebruikers of zij (toekomstige) ontwikkelingen zagen met betrekking tot BIM. Het delen van data met verschillende partijen werd hier genoemd als trend die in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Vervolg

We bedanken alle aanwezige deelnemers voor hun komst en de genomen tijd en moeite. We nemen hun feedback en suggesties mee in onze projectontwikkelingsplannen. Aanpassingen zullen t.z.t. terug te vinden zijn op MijnSyntess en in de e-nieuwsbrief.

De volgende feedbacksessie zal half september plaatsvinden en gaat over IoT.
Publicatiedatum 7 juli 2017

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.