Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Image
Deel deze
pagina

Samenvatting feedbacksessie BIM

BIM-data hergebruiken in Syntess Atrium

Op 6 juli hebben we in samenwerking met onze partner Stabiplan een feedbacksessie georganiseerd met als onderwerp BIM. Voor deze feedbacksessie waren gebruikers uitgenodigd die zowel een Syntess Atrium CAD-koppeling (BIM-import) hebben als met Stabicad werken. Het doel: gebruikerservaringen uit de praktijk delen en kijken of er optimalisatiemogelijkheden zijn.

BIM in Syntess Atrium

De meerwaarde van Syntess Atrium in een BIM-proces ligt in het hergebruik van de data vanuit het BIM-model in de ERP. Met BIM-import worden CAD-symbolen ingelezen in Syntess Atrium. Deze data kan vervolgens gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld een calculatie of werkvoorbereiding.

Doorgevoerde en geplande wijzigingen

  • In april ging Stabicad 11 live. Één van de features was de mogelijkheid om data vanuit Stabicad te exporteren naar Excel. Hiervan werd tijdens de feedbacksessie een demonstratie gegeven. Binnenkort is het ook mogelijk om data vanuit Excel te importeren. Dit komt ten goede aan de data-uitwisseling tussen beide pakketten.
  • Syntess wil de StabiCad-koppeling ook in Contractbeheer gaan bouwen, zodat de data ook gebruikt kan worden om een vliegende start te maken met de service-administratie in Syntess Atrium.
Tot slot vroegen we onze gebruikers of zij (toekomstige) ontwikkelingen zagen met betrekking tot BIM. Het delen van data met verschillende partijen werd hier genoemd als trend die in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Vervolg

We bedanken alle aanwezige deelnemers voor hun komst en de genomen tijd en moeite. We nemen hun feedback en suggesties mee in onze projectontwikkelingsplannen. Aanpassingen zullen t.z.t. terug te vinden zijn op MijnSyntess en in de e-nieuwsbrief.

De volgende feedbacksessie zal half september plaatsvinden en gaat over IoT.
Publicatiedatum 7 juli 2017
We presenteren onze software altijd persoonlijk

We presenteren onze software altijd persoonlijk. Al onze medewerkers zijn gecertificeerd. U mag dus een goede gesprekspartner verwachten. Ons doel is om uw wensen in kaart te brengen en te demonstreren hoe deze met onze producten kunnen worden ingevuld.  

Vraag een demonstratie aan
Download de productbrochure van Syntess Atrium, het ERP systeem voor project- en servicegerichte bedrijven
Contact met Syntess

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Onze contactgegevens zijn:

Spijksedijk 16a 
4207 GN Gorinchem
088 - 40 80 410
verkoop@syntess.nl

Neem contact met mij op
Onze ambitie

Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken. 

Syntess Software is UBL Ready

Syntess Software heeft deelgenomen aan de UBL Ketentest en deze succesvol doorlopen. Vandaar dat wij het UBL-ready logo mogen voeren. Dit geeft aan dat u vanuit Syntess probleemloos UBL-facturen kunt aanmaken als uw afnemers daar om vragen en ook UBL-facturen van uw toeleveranciers kunt inlezen.
 

Syntess Software is UBL-Ready