Image
Deel deze
pagina

Nieuwe regelgeving CPR-classificatie kabels

Wat kunt u in Syntess Atrium doen met de CPR-classificatie?

Vanaf 1 juli 2017 dient de elektrotechnische installateur per geïnstalleerde kabel aan te geven aan welke CPR-classificatie een kabel voldoet. Een nieuw stuk dossiervorming dat bij uw projecten komt kijken.

Wat houdt dit in voor u als installateur?

  1. U dient te kunnen aantonen welke berekening u heeft gebruikt om te bepalen aan welke brandklasse de te gebruiken kabels moeten voldoen.
  2. U dient te kunnen aantonen welke kabels zijn gebruikt en aan welke klasse deze kabels voldoen.

Voor het eerste punt verwijzen wij naar externe rekenprogramma’s die genoemde berekeningen kunnen maken. Bijvoorbeeld op de site van uw kabelleverancier.

Het tweede punt leidt tot extra dossiervorming. U moet immers kunnen aantonen welke kabel(s) zijn gebruikt en welke brandklasse deze heeft. Daarnaast heeft iedere goedgekeurde kabel een DoP-nummer en bijbehorend document waarin staat dat de kabel is goedgekeurd voor de betreffende brandklasse. Hieronder willen we op beide punten nader ingaan.

Aan welke brandklasse voldoen de geïnstalleerde kabels?

De brandklasse wordt door fabrikanten en groothandelaren over het algemeen vermeld in de artikelomschrijving. Door actuele artikelgegevens te importeren, of via webselectie te werken, beschikt u over de brandklasse in de artikelomschrijving. U kunt daarop zoeken/filteren. Als u bij uitvoer van een project de gebruikte artikelen volledig registreert, kunt u met een uitdraai van de geboekte materialen laten zien welke kabel is gebruikt met welke brandklasse.

Wat is het DoP-nummer van deze kabels en hoe komt u aan deze verklaring?

Het DoP-nummer (Declaration of Performance) is een nummer van het certificaat waarmee de fabrikant aantoont dat de kabel getest is en voldoet aan de vermeldde brandklasse. Dit nummer wordt op dit moment niet doorgegeven in de artikelbestanden en kan dus nog niet automatisch in de Syntess-programmatuur verwerkt worden.

Het DoP-nummer staat op een label dat in de verpakking van de kabel is bijgesloten, en wordt soms ook op de kabel zelf geprint. Via de website van de fabrikant kunt u het DoP-nummer van een bepaalde kabel, en het bijbehorende DoP-document opzoeken. Syntess Atrium biedt de mogelijkheid te deeplinken naar de website van uw leverancier(s).

Voor meer informatie over deze nieuwe CPR-classificatie bij bekabeling verwijzen we u naar het volgende artikel: www.installatieprofs.nl/nieuws/nieuwe-cpr-classificatie-bekabeling-dwingt-installateur-tot-dossiervorming.

Samenvattend kunnen we concluderen dat de CPR-classificatie bij de fabrikanten en leveranciers nog volop in beweging is. Daar waar nieuwe informatie wordt aangeleverd, zal Syntess Software daarop direct inspelen en de artikelimportprogramma’s hierop aanpassen.

Publicatiedatum 5 juli 2017

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.