Image
Deel deze
pagina

Mobiel werken is bij Saman niet meer weg te denken

Snellere facturatie en betalingen door de mobiele oplossingen van Syntess Software

De Saman Groep is een totaalinstallateur, gevestigd te Zierikzee. Er zijn 100 medewerkers actief, zowel projectmatig als servicegericht. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. 28 jaar geleden werd het overgenomen en gemoderniseerd. En al 28 jaar gebruiken ze de programmatuur van Syntess Software. De tweede generatie software, Syntess Atrium, vormt de basis van de bedrijfsvoering.

De buitendienst (servicemonteurs)

De buitendienst bestaat uit 70 monteurs. Zij voeren zowel projectmatige als servicegerichte werkzaamheden uit. Vroeger werden de monteurs aangestuurd met papieren werkbonnen. De bonnen werden ‘s morgens op de zaak afgehaald en in de loop van de dag weer teruggebracht waarna ze voor de verdere afhandeling werden overgetypt. De planning werd met kaartjes op een groot bord visueel weergegeven. Met de implementatie van Syntess Atrium kwam daar een einde aan. Een groot elektronisch scherm geeft precies de planning weer en mobiele devices zoals de iPad hebben de papieren werkbon definitief verdrongen.

Van storing, planning naar digitale werkbon

Bij Saman komen veel telefoontjes binnen over storingen. Deze worden snel ingevoerd in de werkbonnenmodule van Syntess Atrium. Bekende installaties worden getoond waarbij alle gegevens kunnen worden geraadpleegd als historie. Na invoer komen de werkbonnen binnen in de planningsmodule van het Planscherm. De bonnen kunnen nu in het Planscherm worden gesleept op buitendienst­medewerker, specialisme of regio en worden in de nog openstaande tijdvakken geplaatst van de betreffende medewerker. Dit Planscherm staat draadloos in verbinding met het device van de monteur/vakman. 

Concreet betekent dit dat de monteur ‘s morgens niet meer naar de zaak hoeft om bonnen op te halen. Zijn lijst met werkzaamheden staat dus klaar en hij hoeft alleen de eerste werkopdracht aan te klikken waarna de reistijdregistratie start en, eventueel met een geïntegreerde routeplanner, de medewerker naar het juiste adres stuurt. Aangekomen klikt de monteur op ‘start werkzaamheden’. Hierbij stopt de reistijd, start de ‘werktijd’ en op de zaak verschijnt er een icoon van gereedschap in het Planscherm i.p.v. een rijdende auto. De planner weet dus altijd wie werkt en wie rijdt. Na uitvoering werk kan de monteur materiaal boeken op de bon. De meest gebruikte materialen staan als keuzemenu op zijn iPad. De monteur heeft dan gedrukt op ‘einde werkzaamheden’. Reis- en werktijd zijn automatisch berekend en staan naast de geregistreerde materialen. De klant kan een handtekening plaatsen en de werkbon wordt automatisch teruggestuurd naar de zaak. Het geplande tijdvak (inschatting vooraf) krijgt na afhandeling de juiste lengte. Is hij eerder klaar, dan vallen er gaten tussen de afspraken. Deze zijn visueel direct herkenbaar en kunnen desgewenst worden opgevuld met nieuwe bonnen.

Een snellere facturatie wordt een peuleschil

Een afgehandelde werkbon staat klaar bij de administratie. Afhankelijk van het soort werk waarop deze betrekking had, wordt de bon gefactureerd of dient deze in de nacalculatie terecht te komen. De teruggezonden bon staat al compleet ingevuld klaar met reistijd, uren en materialen. De gegevens zouden aangepast kunnen worden (afrondingen bijvoorbeeld) en worden na akkoord afgevinkt. De facturering start automatisch en de financiële administratie wordt bijgewerkt.

Sneller factureren is sneller betaald krijgen

Hoe sneller u factureert, hoe sneller uw geld binnen is. Met de Syntess webwerkbon wordt dit realiteit!
Meer weten over Syntess Atrium? Download onze productbrochure.

Meer weten over onze mobiele oplossingen?

Kom dan naar één van onze Stadion Seminars bij u in de buurt!

Bezoek vrijblijvend een seminar bij u in de buurt en ontdek de mogelijkheden van efficiënt werken waarbij het werken met tablets, door uw allrounders in de buitendienst, centraal staat. Zowel klanten als (nog) niet-gebruikers van onze software zijn van harte welkom.

Publicatiedatum 30 oktober 2017

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zich hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess Software

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken.

Zaken doen met een betrouwbare organisatie, waar veiligheid en integriteit van data voorop staat.