Image
Deel deze
pagina

Digitale werkbon - In vijf stappen naar een efficiëntere buitendienst

Met de digitale werkbon snel en adequaat uw servicemonteurs aansturen

Syntess Software is gespecialiseerd in het bieden van digitale draadloze oplossingen voor de buitendienst. Met name de digitale werkbon is een zeer belangrijk instrument om snel en adequaat uw servicemonteurs aan te sturen en dubbel werk op de administratie te voorkomen.

Planning en aansturing met het planscherm

De planner werkt met het Syntess Planscherm. Op het planscherm worden in een verticale lijst de buitendienstmedewerkers met daarnaast horizontaal de tijdbalk weergegeven. De beschikbaarheid van de medewerkers is duidelijk zichtbaar, reeds geplande afspraken (zoals werkbonnen, verlof, etc.) staan in het scherm voorzien van een kleur en icoon. De werkbonnen kunnen eenvoudig naar de gewenste plek in de tijdbalk worden gesleept. Uiteraard in de regel van de betreffende monteur.

Real-time inzicht in de status

De geplande werkbonnen ziet de monteur op zijn tablet. Door pictogrammen op het planscherm ziet de planner real-time of de monteur onderweg is (dus rijdt), bij de klant aan het werk is of met de klant aan het afronden is. Het geplande blokje voor de planner is dan online voorzien van een auto (onderweg), een gereedschapskist (uitvoering) of een pen (administratie).

Afhandeling en administratie met de digitale werkbon

Op het moment dat het pen-icoontje wordt weergegeven is de monteur de gebruikte materialen en gewerkte uren aan het registreren op de digitale werkbon. Vervolgens kan de klant de bon aftekenen met een digitale handtekening. Daarna wordt de bon data direct weergegeven in de werkbonnenmodule van Syntess Atrium. Administratie hoeft dus niet meer de bonnen over te typen. Ze hoeven alleen gecontroleerd te worden. De planner ziet het moment waarop de bon is teruggezonden. De duur van de vooraf ingeplande bon wordt aangepast naar de tijd dat de monteur daadwerkelijk bezig was. Hierdoor ontstaan overlappingen of openingen in het planscherm.

Anticiperen en bijsturen

De planner kan anticiperen in het belang van klantafspraken. Loopt het werk uit dan kan de planner tijdig bellen met de volgende klant om de gemaakte afspraak te verzetten, of de bon verplaatsen naar een monteur die op dat moment wel beschikbaar is. Door het actuele statusinzicht kan de planner ervoor zorgen dat er een evenredige verdeling van werk is, dat overwerk zoveel mogelijk kan worden voorkomen en dat klanten op tijd worden geholpen.

Afhandeling en facturatie

Facturen kunnen dezelfde dag nog worden verstuurd. Grotere opdrachtgevers zoals een woningbouwcoöperatie kunnen via het Syntess Atrium Klantenportal online zien wat er wanneer is uitgevoerd inclusief de financiële afhandeling.


Mobiel werken is bij Saman niet meer weg te denken

Snellere facturatie en betalingen door de mobiele oplossingen van Syntess Software

De Saman Groep is een totaalinstallateur, gevestigd te Zierikzee. Er zijn 100 medewerkers actief, zowel projectmatig als servicegericht. Lees snel van welke voordelen Saman geniet omtrent de automatisering van hun buitendienst met de software van Syntess.

Publicatiedatum 30 januari 2018

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief van Syntess Software. U ontvangt dan maximaal twee keer per maand ons e-Synformatief met daarin het allerlaatste nieuws.

Let op: Voor klanten hebben we ook een aparte e-Nieuwsbrief met meer specifieke informatie over onze producten. Als klant kunt u zicht hiervoor aanmelden via Mijn Syntess.

Schrijf u nu in
Contact met Syntess

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op
Onze ambitie

Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken. 

Supporting meervoudig Olympisch kampioen Ireen Wüst - Syntess Software