Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Image
Deel deze
pagina

Digitale werkbon - In vijf stappen naar een efficiëntere buitendienst

Met de digitale werkbon snel en adequaat uw servicemonteurs aansturen

Syntess Software is gespecialiseerd in het bieden van digitale draadloze oplossingen voor de buitendienst. Met name de digitale werkbon is een zeer belangrijk instrument om snel en adequaat uw servicemonteurs aan te sturen en dubbel werk op de administratie te voorkomen.

Planning en aansturing met het planschermDe planner werkt met het Syntess Planscherm. Op het planscherm worden in een verticale lijst de buitendienstmedewerkers met daarnaast horizontaal de tijdbalk weergegeven. De beschikbaarheid van de medewerkers is duidelijk zichtbaar, reeds geplande afspraken (zoals werkbonnen, verlof, etc.) staan in het scherm voorzien van een kleur en icoon. De werkbonnen kunnen eenvoudig naar de gewenste plek in de tijdbalk worden gesleept. Uiteraard in de regel van de betreffende monteur.

Real-time inzicht in de statusDe geplande werkbonnen ziet de monteur op zijn tablet. Door pictogrammen op het planscherm ziet de planner real-time of de monteur onderweg is (dus rijdt), bij de klant aan het werk is of met de klant aan het afronden is. Het geplande blokje voor de planner is dan online voorzien van een auto (onderweg), een gereedschapskist (uitvoering) of een pen (administratie).

Afhandeling en administratie met de digitale werkbonOp het moment dat het pen-icoontje wordt weergegeven is de monteur de gebruikte materialen en gewerkte uren aan het registreren op de digitale werkbon. Vervolgens kan de klant de bon aftekenen met een digitale handtekening. Direct daarna wordt de inhoud van de bon weergegeven in de werkbonnenmodule van Syntess Atrium. Er is dus geen administratieve kracht meer nodig om bonnen over te typen. Ze hoeven alleen gecontroleerd te worden. De planner ziet het moment waarop de bon is teruggezonden. De duur van de vooraf ingeplande bon wordt aangepast naar de tijd dat de monteur daadwerkelijk bezig was. Hierdoor ontstaan overlappingen of openingen in het planscherm.

Anticiperen en bijsturenDe planner kan anticiperen in het belang van klantafspraken. Loopt het werk uit dan kan de planner tijdig bellen met de volgende klant om de gemaakte afspraak te verzetten, of de bon verplaatsen naar een monteur die op dat moment wel beschikbaar is. Door het actuele statusinzicht kan de planner ervoor zorgen dat er een evenredige verdeling van werk is, dat overwerk zoveel mogelijk kan worden voorkomen en dat klanten op tijd worden geholpen.

Afhandeling en facturatieFacturen kunnen dezelfde dag nog worden verstuurd. Grotere opdrachtgevers zoals een woningbouwcoöperatie kunnen via het Syntess Atrium Klantenportal online zien wat er wanneer is uitgevoerd inclusief de financiële afhandeling.


Whitepaper: De keuze voor het automatiseren van de technische buitendienst

Vier belangrijke basisvragen voor een goede beslissing

Om succesvol uw buitendienst te automatiseren moet u eerst goed nadenken over de gevolgen voor de inrichting en verwerking van uw bedrijfsprocessen, de inzet en capaciteit van uw personeel, het draagvlak en de bijkomende risico's en valkuilen.

Daarom beantwoordt deze whitepaper de 4 belangrijke vragen die de eerste stappen vormen naar een goede beslissing en succesvolle buitendienst automatisering.

Publicatiedatum 12 juni 2017
Het laatste nieuws van Syntess Software | ERP voor project- en servicegerichte bedrijven
Contact met Syntess

Wenst u meer informatie, een vrijblijvende afspraak, hulp, extra begeleiding of een uitbreiding van uw softwarepakket? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag. Onze contactgegevens zijn:

Spijksedijk 16a 
4207 GN Gorinchem
088 - 40 80 410
verkoop@syntess.nl

Neem contact met mij op
Onze ambitie

Wij ontwikkelen software met als doel u te laten beschikken over dé beste praktijkgerichte logistieke-, mobiele- en administratieve ERP software, zodat u op een hoger niveau kunt presteren. Daarbij willen we de hoogst mogelijke mate van klanttevredenheid bereiken en u helpen om een hoger niveau van werken te bereiken. 

Syntess Software is UBL Ready

Syntess Software heeft deelgenomen aan de UBL Ketentest en deze succesvol doorlopen. Vandaar dat wij het UBL-ready logo mogen voeren. Dit geeft aan dat u vanuit Syntess probleemloos UBL-facturen kunt aanmaken als uw afnemers daar om vragen en ook UBL-facturen van uw toeleveranciers kunt inlezen.
 

Syntess Software is UBL-Ready